Hur man odlar Pumpa frön med vatten, saltvatten eller sockervatten

December 26Pumpor är ett roligt och enkelt gröda som både vuxna och barn kan njuta av att titta växa hela sommaren lång. Efter pumpafrön gro och spira ur marken och pumpa vinstockar växa sig större, kommer förväntan för nedgångskörden montera som de gröna pumpor mognar. Få ett paket pumpafrön och visa barnen hur man odlar dem med vatten för att ge fröna ett försprång.

Instruktioner

• Efter den sista frosten på våren, gräva ett stort hål i det växande området. Gör hålet 1,5 fot djupa och 2 fot över. Fyll hålet med gödsel och sedan ersätta jorden ovanpå gödseln för att skapa en liten kulle.

• Fyll en kopp med vatten och blöt pumpafrön natten. Detta kommer att ge pumpafrön ett försprång mot grobarhet. Töm fröna nästa dag att plantera.

• Placera frön i den förberedda jorden, placera varje frö på sin sida (smala kanten uppåt). Växt ungefär fem frön i en cirkel på ett intervall på 6 till 8 inches. Täck fröna med 1,5 inches av jord. Placera en liten markör eller pinne i marken vid plantering webbplats så att du vet var varje frö ligger. Vattna jorden generöst.

• Se upp för fröna att växa fram ur jorden mellan en och två veckor efter plantering. Placera en ren burk över varje planta varje natt för att skydda dem från sniglar. Ta bort burkarna varje morgon.

• Gödsla plantorna genom att blanda den rekommenderade mängden gödsel med vatten. (Följ anvisningarna på förpackningen gödsel.) Vatten plantorna rikligt med denna blandning.

• Se upp för pumpa växter att börja blomstra. Bestäm hur många pumpor som du vill samla in och lämna endast detta antal blommor att växa på vinstockar. Nypa bort de andra blommor för att ta bort dem. Detta gör det möjligt för pumpa vinstockar att sätta alla sina krafter i de återstående blommor och producera stora, hälsosamma pumpor.

• Uppmuntra pumpor att mogna genom att skära bort alla blad som skuggning pumpor. Vrid pumpor noga så att alla sidor att få solljus. Placera en liten bit av trä mellan varje pumpa och marken för att skydda pumporna från fukt och skadedjur.

• Skörda pumpor innan den första frosten. Pumpor är mogna när stjälkarna börjar spricka och den yttre ytan på pumpor blir hård. Skär pumpor från stjälkarna 1 till 2 inches ovanför pumpor och lämna dem i det växande området för ytterligare en vecka för att bota och ge dem tid att bli hård.


Relaterade artiklar