Så här byter du bromsar på en Mazda RX8

December 16Skivorna (rotorer) på din Mazda RX8 s skivbromsar är gjorda av armerad kol och utgör en viktig system som säkerställer säkerheten för din bil. När du ändrar dina bromsbelägg, ta dig tid att inspektera dina skivor ordentligt, eftersom dina nya kuddar fungerar mest effektivt endast när de appliceras på plana och jämna bromsskivor. På grund av viktfördelningen vid bromsning, kommer dina främre bromsbelägg förmodligen slits ut innan de bakre bromsbelägg. Men även om alla dina bromsbelägg måste bytas ut, kan du göra jobbet själv så länge du har en måttlig grad av mekanisk förmåga och några timmar på reservdelar.

Instruktioner

• Se till att bilen står parkerad på en plan yta, Ställ nödbromsen och koppla den negativa polen kabeln från batteriet med en harskramla och ingångar.

• Tappa två tredjedelar av bromsvätska från huvudcylindern med hjälp av en kalkon baster och lagra vätskan i ett uppsamlingskärl.

• Ta bort de främre navkapslar med ett däck verktyg och lossa muttrarna med däck verktygets lug skiftnyckel. Höj framför bilen med en domkraft, står plats jack under axeln på vardera sidan och sakta sänka domkraften tills bilen vilar på läktaren. Ta bort muttrarna med rörtång och ta bort hjulet med händerna.

• Skruva loss de två primära bromsok monteringsbultar, som ligger på toppen och botten av en sida av bromsok, med Ratchet och uttag. Ta bort bromsslangen från bromsoket och skjut bromsok fram och utanför bromsrotorn med händerna. Ta bort bromsbelägg från tjocklek med händerna.

• Dra bromsok kolv med hjälp av en C-klämma. Var noga med att använda en av de gamla bromsbelägg mellan C-klämman och botten av kolven för skydd.

• Sätt i den nya bromsbelägg, släpper C-klämman från kolven, installera tjocklek på bromsskivan och sätt tillbaka bromsslangen.

• Sätt tillbaka hjulen, ta bort domkraften och sänka bilen med domkraften. Upprepa föregående steg för bakhjulen och bromsar.

• Fyll huvudcylindern med bromsvätska och anslut minuspolen till batteriet. Starta bilen och pumpa bromsen flera gånger för att göra det möjligt för bromsbelägg att bosätta sig i stället.


Relaterade artiklar