Viktorianska jobb för barn

April 4

Viktorianska jobb för barn


Drottning Victoria 1837-1901 - den viktorianska eran - var en tid av stora förändringar i Storbritanniens ekonomi. Fabriker och maskiner byggdes för att tillgodose kraven från en växande befolkning; tillsammans med industrialiseringen kom bruket av barnarbete där unga barn tvingades arbeta på grund av familjens dåliga ekonomiska förhållanden. Många jobb var tillgängliga för dessa barn som betalades väldigt lite och ofta arbetat i ogynnsamma förhållanden.

Sotning

Sotning var en vanlig jobb för pojkar tillräckligt små för att passa inuti skorstenen för att sopa och skrapa sot. I vissa fall skulle pojkarna fastnar inne i smala skorstenar och kvävas. Hyra av unga pojkar för sotare förbjöds 1832.

Fabriker

Bortsett från att ge billigare arbetskraft än vuxna, barn - även flickor och ofta föräldralösa barn - arbetade i fabriker, eftersom de var lätta att byta ut om dödsolyckor inträffat. I textilfabriker, barn rengjorda maskiner som fortfarande körs, vilket resulterade i många förlorade fingrar och till och med dödsfall. Några kröp under maskiner för att binda upp brustna trådar. I tändsticksfabriker, barn doppade matchen pinnar i kemisk fosfor, som gjorde sina tänder ruttnar och ibland orsakat döden genom förgiftning. År 1833 var det olagligt att anställa barn under 9 för att arbeta i fabriker.

Kolgruvor

Den huvudsakliga källan till makten under denna tid var kol. Kolgruvor anställda pojkar och flickor så unga som fem att arbeta farliga jobb. Trappers var barn som skulle sitta i mörker rörelseluft dörrar som föreskrivs ventilation för gruvarbetare. De skulle ibland vara i mörker i en grop så länge som 12 timmar om dygnet. Lådorna var barn som skulle dra tunga vagnar av kol upp till gropen yta; de vanligtvis gjorde detta genom att krypa på sina händer och knän med kedjor runt midjan kopplade till vagnen. Många olyckor och dödsfall resulterade i dessa tuffa förhållanden. Mines Act från 1847 gjorde det olagligt att anställa kvinnor och flickor och alla pojkar under 12 år att arbeta i kolgruvor.

Gatu Säljare

Många föräldralösa och försummade barn strövade på gatorna som säljer vad de kunde så kunde de köpa mat. De skulle ofta säljer ved, tändstickor, knappar, bootlaces och blommor. De har också polerade skor, sprang ärenden och svepte övergångsställen.


Relaterade artiklar