Äger du skära ner Hydrangea växter?

August 5

Äger du skära ner Hydrangea växter?


Hortensior växa både som buske och som klättrare. Medan de flesta av de buske sorter växer mellan 3 och 6 fot lång, växer oakleaf hortensia upp till 15 fot hög. Alla buske sorter och klättrare behöver beskärning, men hur och när du gör det beror på just din hortensia. Dina buskar kommer inte blommar om du beskär dem på fel sätt.

Big-Leaf Hydrangea

De blomknoppar bildas på föregående års tillväxt. Efter blommande, skära ner de äldre och döda grenar att låta solljus för att tränga igenom. Dessutom beskära alla grenar som är trasiga eller att gnida mot varandra. Endast beskär under sommaren eller tidig höst, eller busken kommer inte blommar året därpå.

Oakleaf Hydrangea

Denna mångfald ger också blommor på föregående års stjälkar. Om du inte vill att busken blomma, sedan klippa det tillbaka till marken i mars eller april. Annars trimma busken i slutet av sommaren efter att den har blommat. Skär av stjälken tillbaka halvvägs för att uppmuntra ny tillväxt.

Slät vanlig hortensia

Blomknoppar av den släta hortensia form på ny tillväxt. Beskär busken tillbaka med en halv tidigt på våren. Klipp ut alla döda, svaga eller skadade grenar. Vissa människor helt skära smidigt hortensia till marken. Men även om Bush kommer blomma ymnigt, stjälkarna blir för svag för att stödja sin vikt.

Florist Hydrangea

Blomsterhandlare hortensia eller Hydrangea macrophylla, är den vanligaste sorten som säljs som krukväxter och odlas i behållare. Den bästa tiden att skära ned florist hortensia är när nya skott börjar växa, efter busken har avslutat blommar på sensommaren. Blommor bildas på föregående års tillväxt.

Äldre hortensia

Skär tillbaka äldre hortensior i januari eller februari. Avlägsna en tredjedel av den äldre trä för att stimulera tillväxten av nya stammar. Detta gör också solljus för att nå mitten av busken.

Klättring hortensia

Du behöver bara att skära ned klättring hortensior när de är mogna. Bara beskära oönskade klättrare.


Relaterade artiklar