Typer av tyg till jul pudding

August 13

Typer av tyg till jul pudding


Christmas pudding är en traditionell engelsk maträtt, som har spridit sig till andra engelskspråkiga länder, som Australien. Detta kokt eller kokt pudding kallas också plumpudding, plommon duff, väska pudding eller kokt pudding. Traditionell jul puddingar ofta ångas i en kvadrat med tyg eller väska. De var också ibland inlindad i tyg efter tillagning och hängde på en krok att torka ut en aning. Vissa typer av tyg är mer lämpade än andra för att göra denna mat.

Muslin

Traditionella pudding väskor använder ett stort torg av muslin, en relativt lätt, vanligt väva bomullstyg. Muslin är oftast bara tillgängliga i vitt eller naturlig bomull färg och saknar således färgämnen eller andra kemikalier som kan läcka in i maten. Vissa tyger komma med dimensionering eller andra kemikalier som används, så tvätta pudding duken ordentligt i varmt vatten före användning för att avlägsna dessa ämnen och för att möjliggöra en fysisk krympning.

Cheesecloth

Medan de flesta pudding recept kräver muslin, är cheesecloth också ett acceptabelt material för inslagning puddingar. Detta grovt vävt gasväv liknar ett nät, och säljs ofta i grönsakshandlare. Det kan också köpas från tyg butiker, särskilt runt Halloween, eftersom cheesecloth används för att skapa ett spindelnät look för dekorationer. Eftersom detta tyg är så lätt, kan du behöva använda många lager för att ge tillräcklig styrka för att innehålla pudding.

Framställning

Förbehandla nya pudding dukar genom att blötlägga dem i kallt vatten över natten, därefter kokning under 20 minuter och sköljning. Förbered att linda pudding genom att placera den i kokande vatten under 1 minut. Handskar, pressa extra vatten ur trasan, sprida den på ett bord, och gnugga 30-40 g (1/4 till 1/3 kopp) av mjöl i, med en cirkelrörelse. Detta mjöl senare bildar ett "skinn" på utsidan av pudding och håller den fastnar på trasan.

Tekniker

Traditionell jul puddingar kokades i tyget, särskilt före den 19: e århundradet. Senare puddingar var ibland hälls i en smord form, sedan ångas. Båda typerna av Christmas pudding ofta hängde i puddingen trasa för att torka. Enligt australiska Damtidning, kan Christmas pudding göras upp till 3 månader i förväg. Pudding lagrades i tyget efter torkning. Enligt Gourmet Traveller, dock lagra pudding i tyg kan uppmuntra mögeltillväxt om din Klimatet är varmt och fuktigt. Moderna recept rekommenderar vanligtvis lagra pudding i kylskåpet eller frysen.

Överväganden

Tyget för jul pudding kallas också ibland en pudding väska, men är sällan en faktisk sytt påse. Australian Damtidning rekommenderar att man använder en kvadrat med tyg ca 60 cm (24 tum) på en sida, samt ca 20 cm (8 tum) köks sträng. Duken lindas runt pudding och samlades vid toppen med strängen, vilket skapar en påsliknande form. Använd överskott snöre att hänga pudding.


Relaterade artiklar