Hur man kan stoppa Omvänd Nysningar hos hundar

June 8Hundar inte bara nysa, men kan vända nysa, liksom. En omvänd nysning, även kallad en mechanosensitive aspirationsreflex, orsakar en hund för att dra in luft i nosen, i motsats till en vanlig nysning, vid vilken luft blåses ut. Omvända nysningar ofta orsakar hundar att fnysa och göra ljud som låter som hunden kvävning. Omvänd nyser vanligtvis gå iväg på egen hand i ungefär en minut eller två, även om det finns några tekniker som du kan försöka hjälpa din hund.

Instruktioner

• Uppmuntra din hund att svälja. Gnid försiktigt hundens hals eller kort nypa näsborrarna för att stimulera det att svälja, föreslår Pet Place webbplats.

• Placera en av dina händer på hundens övre käken och den andra på botten. Lyft försiktigt den övre käken upp och dra den nedre käken nedåt för att öppna munnen. Ta försiktigt hundens tunga och försiktigt dra i det. Om du gör det kommer ofta stoppa den omvända nysningar episoden.

• Erbjud din hund mat och vatten. Äta och dricka kan ofta stoppa omvänd nysning, om hunden kan fokusera.

• Ta din hund till veterinären, om episoderna är vanliga. Läkaren kan placera din hund på mediciner som kan vara kunna stoppa den omvända nysningar helt.


Relaterade artiklar