Hur man fixar en Rotten RV taket inifrån

February 25

Hur man fixar en Rotten RV taket inifrån


Torr röta är en svamp som börjar i trä när den utsätts för sittande vatten under långa tidsperioder. För RV ägare kan det vara början på en mardröm, eftersom svampen kommer att sprida sig från den punkt där vattnet läckte till andra delar av ramen. Taket är den vanligaste platsen för röta att börja. Du kan stoppa röta genom att ta bort och ersätta den del av taket så fort du märker problemet. Ännu bättre, kan du fixa en usel RV taket från insidan, så att du inte behöver ta bort taket själv.

Instruktioner

• Ta bort yta takpaneler från det område du behöver rätta till. De avsluta paneler är fästa plywood på ditt tak med en typ av spik som vanligtvis är täckt med ett dekorativt huvud. Använd en platt skruvmejsel för att bända naglarna och ta bort målet panelen för att exponera isolering och taket bakom det.

• Ta bort isoleringen. Klipp ut i området med en låda kniv så att du bara bort isoleringen i området som behöver repareras. Kasta någon isolering som är vattenskadade.

• Värdering runt området som skall avlägsnas med en låda kniv. Använd en linjal för att hålla din nedskärningar rakt och skär in i träet, strax bortom området med torr röta. Håll skär längs samma linje tills nedskärningar är nästan tillräckligt djup för att gå genom skogen. Detta är enklare än det låter eftersom röta kommer att ha avsevärt försvagat trä och du kommer att finna det lätt att göra nedskärningar med en låda kniv.

• Bänd avsnittet du bara gjorde ut ur taket med hjälp av en liten spett. Ställ in spetsen på spett i märket du gjorde och trycker du på fältet med en hammare för att driva det helt genom skogen innan nyfikna. Arbeta långsamt och försiktigt; du vill dra den skadade bit av taket utan rippning av delar av resten. Ta bort alla skadade trä.

• Använd din borsyra svampmedel till kanterna av trä runt det avsnitt som du bara klippa ut. Detta kommer att förhindra ytterligare torr röta svamp som kan ha börjat infektera andra områden från att utvecklas.

• Klipp en bit 3/4 plywood för att passa i reparationsområdet.

• Montera metall lagning plattor till nya bit plywood med borrmaskin och träskruvar. Du vill linje plattorna upp så hälften av plattan skruvas fast i nytt trä och den andra halvan av plattan sträcker sig utanför kanten (och kommer att skruvas in i träet omger reparationsområdet). Du bör ha åtminstone en platta per sida, men två (en placerad nära hörnet av varje sida) är bättre.

• Höj nya bit plywood på plats och koppla den till taket genom att skruva laga plattor i det befintliga taket.

• Byt ut isoleringen i det området. Om du har problem att få det att stanna upp genom att bara hugg i den befintliga isoleringen, placera en skruv eller två för att hålla den på plats. Installera målgång takpaneler, och du är klar.


Relaterade artiklar