Vita fel på min krukväxt

July 25

Vita fel på min krukväxt


Krukväxter erbjuder ett snabbt och enkelt sätt att lägga till färg, skönhet och liv till ditt hem. Men krukväxter också locka insekter som livnär sig och orsaka din anläggning att förlora sina lummighet och släpp blad. Flera av dessa skadedjur ser vita ut, men skiljer sig i den skada de gör på växten. Att lära sig att identifiera vilken typ av vita bugg på din krukväxt kan du vidta lämpliga åtgärder för att kontrollera dessa insekter och ge liv tillbaka till din krukväxt.

Bladlöss

Små, päronformade insekter, så kallade bladlöss, suga på bladen och utsöndrar en klibbig substans som kallas honungsdagg som ger din anläggning en glänsande utseende. Bladlöss hämma tillväxten av krukväxter och orsaka bladen att växa förvrängd. När angriper en växt, dessa insekter tenderar att samlas på knoppar och ny tillväxt, samt på undersidan av bladen.

Mjöliga buggar

Mjöliga buggar identifieras genom sin finkornig vit täcker. Oftast visas de i bladaxel "och bransch skurkar av din krukväxt, som liknar små bomull kluster. Enligt University of Kentucky, mealy buggar suga växt sav, som producerar den klibbiga honungsdagg ämnet. Mjöliga buggar skada växter, får dem att gula och släpp blad.

Whiteflies

I motsats till deras namn, gör whiteflies inte tillhör samma familj som flugor. Dessa små insekter spänner bara 1/16 tum och ser ut som finkornig vit malar. Liten, rund larver klamra sig fast vid undersidan av bladen och foder. Matningen av dessa insekter orsakar bladen till blekt, så småningom dör och faller av. Whiteflies producerar också honungsdagg. Som ett resultat bildar sotiga mögel ofta i tandem med ett angrepp av vita flygare.

Icke-kemisk bekämpnings-

En helt enkelt icke-kemiska botemedel som att tvätta ofta snabbt tar hand om en ljus insektsangrepp på en krukväxt. Tvätta din anläggning för att bli av med bladlöss, mjöliga buggar och vita flygare med ett milt rengöringsmedel för att torka insekter bort infekterade blad. University of Minnesota rekommenderar att man använder en halv tesked diskmedel till en liter ljummet vatten. Med hjälp av rengöringsmedel, kan du också doppa infekterade krukväxt i vattnet, noga med att inte låta tvål avlopp i potten. Om angrepp är särskilt dålig, prova beskärning av de infekterade delarna av din krukväxt att minska problemet.

Insekts

Om icke-kemiska metoder inte att befria dina krukväxter buggar, prova en insekts gjorts speciellt för användning på krukväxter. Insektsmedel för inomhusbruk kommer i aerosolform eller som tvål. Ett bredare sortiment av kemiska produkter är också tillgängliga för användning utomhus. Som med alla kemiska, läsa etiketten innan du köper och före användning.


Relaterade artiklar