Typer av träarbeten Planes

August 26

Typer av träarbeten Planes


Träet planet kan se ut som en enkel enhet, men det kan användas för att skapa komplexa och sofistikerade resultat. De tidigaste kända plan går tillbaka åtminstone till tiden för det romerska riket. Att bli skicklig med ett plan gör att dina framtida träbearbetning projekt till att omfatta fast trämöbler. Olika plan används för olika typer av trä, så se till att du äger rätt verktyg för rätt jobb.

Jack Plane

Domkraften Planet är det enklaste och mest utilitaristiska av trä plan. Detta plan används för att jämna grova plankor samt för att platta ytor som inte ens. En högkvalitativ jack plan kommer att utrustas med långa spår i sulan för att göra glidrörelse går mycket smidigare.

Rikt Plane

Riktplan används för kvadrering långsidorna av virke som används för att göra olika typer av förband. Den rikthyvel planet ser väldigt mycket ut som en jack plan med undantag av att ha ett stängt handtag där uttaget planet har en öppen handtag.

Slät Plane

Den släta planet är ett allmänt ändamål plan som kan användas för utjämning någon typ av lumber.This plan används mest effektivt i samverkan med domkraften planet. Den släta planet kan åstadkomma sista handen efter att ha använt en jack plan.

Block Plane

Blocket plan är främst avsedd för användning vid trimning slutet korn av trä. Det kan också vara användbart för utjämning över mindre träbitar. Detta är också den typ av plan som du skulle sannolikt använda på kanten av plywood och spånskivor. Det kan också användas för utjämning över plastlaminat ombordstigning.

Spontade Planes

Not och spont plan är ett matchande par avsedd för fräsning lederna. Ett par skär tungan på kanten av en styrelse, och andra skär spåret. Detta gör att not och spont till fack tillsammans för en perfekt passform. Tungan plan levereras med en formad fräs som kan plana virke på båda sidor av tungan som är kvar skjuter ut från styrelsens kanten. Detta innebär att spåret måste hyvlas något djupare än höjden på tungpartiet.

Flera plan

Den flera plan förtjänar sitt namn, eftersom det kan ge en mängd olika användningsområden för möbelsnickare. Detta plan är utrustad med en skärjusteringsmutter, djupmätare anpassning justerskruv och en glidande sektion. Resultatet av alla dessa justeringar innebär att du kan använda den för att skära spår och både rabatt och dado lederna. Detta plan kan även skära tungan och spår av sig självt.


Relaterade artiklar