Lista över olika typer av aptitretare

May 11

Lista över olika typer av aptitretare


Aptitretare är en första kurs, ofta serveras vid ett informellt tid före en måltid. De är oftast plockmat serveras före en middag, eller de kan vara den viktigaste biljettpris serveras tillsammans med olika drycker för ett cocktailparty eller ett informellt möte. Dessa lagom stora livsmedel kan vara både läckra och attraktiva, och de kommer i ett brett spektrum av möjligheter.

Färska frukter och grönsaker

Kanske det enklaste aptitretare är ett arrangemang av färska frukter och grönsaker. Hälsomedvetna gäster kommer att vara tacksamma för en välsmakande urval av färska biljettpris på din fest. Med färska veggie eller frukt aptitretare, är presentationen nyckeln. Välj en mängd artiklar som kompletterar i färg, och sedan skär dem i attraktiva former. Till exempel kan du tjäna en platta av tunt skivad gurka, bitar av röd paprika och babymorötter. För en frukt fack, anser serverar röda och gröna druvor, liksom en stor bit av mango med tandpetare infogas i dem. Eftersom aptitretare alltid ska vara lätt att plocka upp med fingrarna, och bör aldrig vara drippy eller stökigt, kan du behöva undvika vissa frukter och grönsaker (exempelvis bitar av avokado eller vattenmelon är förmodligen inte den bästa aptitretare val).

Kanapéer

En canapé, en liten, beredda hors d'oeuvres, är lätt att plocka upp med fingrarna och kan oftast ätas i en tugga. Snittar består av ett bröd eller krackningsanläggning bas, vanligtvis toppad med ett tunt lager (som smaksatt färskost), en huvudingrediens (som en tunn skiva av kött eller ost) och en garnering (som kaviar eller tryffel olja). Det finns oändliga möjligheter vid upprättandet av dessa läckra, små smörrebröd. Ett enkelt sätt att förbereda snittar är att börja med te kex; sprida varje cracker med ett tunt lager av gräslök smaksatt färskost; toppa färskost med en tunn skiva av sommaren korv, följt av en garnering av färska örter.

Vol-au-ventiler

Små smördeg fylld med en bit av smakrik mat, vol-au-ventiler är ett bra komplement till alla aptitretare sprids. Den smördeg som används för volauvent ser oftast ut som en liten kruka med lock och är fylld med en kräm sås baserad fyllning av grönsaker, kyckling, fisk eller annat kött.

Sweet-Savory Foods

Lagom stora livsmedel som kombinerar söta och salta smaker är en annan utmärkt val för aptitretare. Den här typen av aptitretare kombinerar ofta en söt, torkad frukt med en välsmakande kött eller en kraftigt smaksatt ost. För att göra en enkel, men läcker söta och salta aptitretare, saker urkärnade datum med en mandel. Wrap varje fyllda datum med en halv bit bacon och grädda alla datum i ugnen tills baconet är varm och skarp. Dessa härliga lagom stora livsmedel serveras varma och är en god komplement till andra kategorier av aptitretare.

Allt, Mindre

Med variation i aptitretare, himlen är gränsen. Det enda kravet är att du hålla allt tillräckligt liten för att plockas upp med fingrarna och äts med lite oreda. Om du vill tjäna dina favorit hemgjorda korvar, skär dem i små bitar, linda in dem med en liten bit av pajskalet och grädda. Eller, tjäna dina favorit bakade Batat frites med en majonnäs-baserade avbländande sås. Enskilda pastejer fyllda med skinka och ost är ett annat bra alternativ. Även en enkel platta av bitar av hårdost (jack, emmental och cheddar är bra val) gör en välsmakande aptitretare.


Relaterade artiklar