Steg-för-steg tårta från Scratch Dekorerad med Fondant

October 3

Steg-för-steg tårta från Scratch Dekorerad med Fondant


Ringa och dekorera en tårta från början kan vara tidskrävande, men resultatet är utsökt och väl värt ansträngningen. Fondant är en extremt flexibel socker degen, används oftast för bröllopstårtor, som tillämpas på kakor för en smidig och satiny yta. Fondant kan göras från grunden och sparas i hermetiskt tillslutna behållare för senare användning. När du börjar göra och dekorera tårtor från början, kommer du att undra varför du någonsin använt färdigköpta mixar i första hand.

Instruktioner

Hur man gör en tårta

• Förbered kakan runt genom att spraya med bakning spray och ställ åt sidan. Värm ugnen till 176 grader C.

• I en stor mixer, slå ihop smör och socker tills blek och fluffigt. Vispa i äggen, ett i taget. Tillsätt vanilj. Med mixer på mediet, tillsätt mjöl i tredjedelar.

• Sked smeten i den förberedda kakan runt. Grädda i 20-25 minuter tills kakan toppen är gyllenbrun och en tandpetare införas i mitten av kakan kommer ut rena. Vänd på en tråd rack och låt svalna. Det är perfekt att kyla din tårta för hela 24 timmar innan dekorera den. Detta kommer att säkerställa din tårta är stram och fast och fri från smulor.

• När kakan är kylning gör glasyr med en hand mixer eller stå blandaren med en visp. Vispa ihop socker, smör, vanilj och mjölk tills slät och krämig.

Hur man gör Fondant

• I en stor bunke, blanda smör, majssirap och salt på medelhastighet tills den är slät och kombineras.

• Tillsätt florsocker och fortsätter att blanda på låg hastighet under 1 minut. Gradvis öka hastigheten till medelhög tills blandningen kombineras och smidig vid beröring.

• Ta degen och knåda den i 1-2 minuter på en yta lätt täckt med florsocker. Kavla ut fondant med hjälp av en kavel till önskad storlek med hjälp av din fondant rullande diagrammet. Om du vill spara fondant att använda sent, rulla till bollar och tätt insvept i plastfolie.

Hur man kan inreda en tårta

• Förbered dig tårta för att dekorera genom att placera den på ett stort ark av vaxat papper som anges på en plan, jämn yta. Den vaxat papper kommer att göra för enkel rengöring.

• Använda en kompensera spatel, lägga ett tunt lager av smörkräm extra till din tårta. Glasyren kommer att fungera som en beläggning för att inte bara hjälpa fondant följer kakan, men också att plocka upp eventuella lösa tårta smulor och täta i färskhet och fukt.

• Med hjälp av en fondant täckning diagrammet som en guide och en brödkavel, rulla fondant till önskad storlek. Täckning diagram kan köpas vid bakning leverans butiker eller hittat på nätet på Wilton webbplats. Om några luftbubblor bildas i din fondant, använd en tunn nål för att pop bubblan och försiktigt jämna ut.

• Rulla ark fondant på din kavel. Detta gör det enkelt att överföra degen till den framställda kakan. Placera kavel direkt ovanför den sida av kakan närmast dig. Rulla försiktigt fondant, flytta den bort från dig och låta det falla mjukt på iced tårta. Använd en fondant smidigare att fästa fondant till din tårta och reda ut eventuella klumpar eller bubblor. Klipp bort överflödigt fondant med en vass kniv parning.

• Dekorera din fondant täckt tårta med färdiga isbildning blommor, ätbara blommor och godis, eller skapa en gräns eller rörledning med hjälp av överblivna smör glasyr och en återförslutningsbar plastpåse med spetsen avskuren. Piping gel häftar snyggt dekorativa accenter och finns i en mängd olika färger för att matcha antingen din fondant eller dekorationer.


Relaterade artiklar