Hur att återfukta näsan

June 8En torr näsa, om torr på insidan, kan orsaka spruckna näsborrar och även näsblod. Om du har detta problem finns ett antal huskurer som du kan prova. Vissa behandlar kroppen inifrån, tillföra fukt till vävnaden, medan andra arbetar utifrån. Om näsan torrhet fortsätter efter en vecka för att försöka ett hem botemedel, konsultera en kvalificerad läkare.

Instruktioner

• Drick mycket återfuktande vätskor. Detta inkluderar vatten och juice. Näsa torrhet kan vara ett symptom på uttorkning. Medan korrekt hydrering ensam kan inte helt bota näsa torrhet, hjälper det att hålla näsan fuktig.

• Spraya en saltlösning i varje näsborre ett par gånger om dagen. Detta ger direkt fukt till de torra delarna av insidan av näsan.

• Gnid vaselin på de torra fläckar två gånger om dagen. Använd ditt finger för att gnugga det på utsidan av näsborrarna eller en bomullstuss att gnida runt insidan av varje näsborre.

• Köp en vatten förgasare eller luftfuktare för ditt hus. Att bo i en torr miljö kan torka ut näsan. En luftfuktare kommer att lägga fukt som dina expertnätverk måste tillbaka till ditt vardagsrum.

• Fråga din läkare om någon av dina mediciner skulle kunna orsaka en torr näsa. Om så är fallet, kan din läkare kan ändra din medicinering för att undvika biverkningar.


Relaterade artiklar