Hur man drar en Gatubelysning

January 24Rita en gata ljus själv, utan fusk eller kalkerpapper. Om du känner brist på förtroende om ritningen är en enkel gatlykta det perfekta stället att börja. Dela med dig av dina nyvunna färdigheter med dina vänner och arbetskamrater. Visa dem att du har gott öga och tålamod som krävs för att skapa en unik, attraktiv ritning.

Instruktioner

Välj ämnes

• Titta på några alternativ innan du bestämmer vilken gatubelysningen att rita.

• Kontrollera om "teckning från livet" är en möjlighet. Finns det en gata ljus som du vill fästa som inte får en hel del bil och gångtrafik? Om så är fallet, är detta ett perfekt val.

• Dra från ett foto om du inte kan sitta framför den faktiska gatubelysningen medan du ritar. Ta ett foto av gatlyktan du vill rita, eller hitta en lämplig bild på Internet. Tidningar ger också användbara, bilder av hög kvalitet.

Skissa Gatubelysning

• Dra basen av ljuset. Använd en penna för att rita en grov skiss av basen, åtgärda eventuella fel med suddgummi. Lägg märke till detaljerna i form. Är basen rundade eller vinkel? Vad mindre former bidra till att göra upp basen? Du kan se trianglar eller rutor i botten av ljuset. Lägg dessa till din skiss med penna.

• Flytta uppåt till den långa axeln av metall mellan basen av ljus och toppen av gatubelysningen. Använd linjalen för att rita två raka linjer (i blyerts) upp från basen mot toppen av sidan. Var uppmärksam på gatlyktan du kopierar, och notera om axeln smalnar när den går upp, eller om de två sidorna är parallella. Märke till om axeln börjar kurvan vid toppen, vilket är fallet med gammaldags gatubelysning. Kontrollera om axeln är proportionell mot basen.

• Dra upp på gatan ljus, armatur som håller glödlampan. Rita en grov skiss av den allmänna formen av fixturen. Om ändringar behöver göras, använd radergummit. Kontrollera om armaturen är kantiga eller krökt, och vad mindre, enklare former den kan delas upp i. Till exempel, många moderna gatubelysning har en form sammansatt av två koncentriska ovaler. En är fixturen, och en är lampan själv.

• Lägg till skuggning. Betona aspekter av ljus och mörker i din ritning med skuggning teknik. Skuggning innebär att skapa en grå färg på sidan genom att dra i en back-och-tillbaka rörelse med pennan. Observera vilka delar av gatubelysningen är helt upplyst, och som befinner sig i skugga. Försiktigt skugga de områden som inte får ljus för att ge en känsla av tredimensionalitet till ritningen.

Gör en Final Draft

• Slutföra din ritning genom att gå över blyertsteckning med den svarta Pilot pennan. Inkludera all information du vill ha i den slutliga ritningen. Utelämna eventuella oönskade penna detaljer från pennan ritning.

• Replikera skuggningen i blyertsteckning med hjälp av en teknik som kallas korsstreck. Schackrutig innebär att göra linjer nära varandra i två motsatta riktningar för att skapa en illusion av skuggning.

• Radera blyertsskiss från sidan.


Relaterade artiklar