Första nattvardKeepSake Gifts

March 6

Första nattvardKeepSake Gifts


Första nattvarden är en kyrka firande vanligast observerade av romerska katoliker religion; Vissa protestantiska och anglikanska samfund fira det också. Första nattvarden sker typiskt när ett barn är sju eller åtta år gammal, och det är första gången barn kommer att få nattvarden. Detta är en mycket helig händelse för familjen, och gåvor är brukligt. Mödrar, fäder, morföräldrar och faddrar ger ofta barnet en minnessakgåva att de kommer att minnas för resten av livet och hålla som en påminnelse om sin första formella samband med Gud.

Religiösa gåvor

Första nattvardKeepSake Gifts


Religiösa gåvor upprätthålla teologiska temat för första nattvarden samtidigt vara praktiskt. Barnet kommer att använda dessa gåvor för att fortsätta sin bibliska utbildning, samtidigt som påmind om den person som var generös och stödjande nog att ge gåvan. Vissa religiösa minnessakgåvaobjekt inkluderar en bibel eller mass bok, en pärlstav radband med en keramisk eller snäcka fall en graverad vägg kors eller en religiös duk med en meningsfull offert och image.

Gåvor för pojkar och flickor

Första nattvardKeepSake Gifts


Eftersom både pojkar och flickor får sin första nattvard, skräddarsy en gåva till deras kön kommer att lyfta fram meningsfullhet och eftertänksamhet bakom den nuvarande. Alternativ för flickor inkluderar Nattvard dockor i vita klänningar; smycken såsom en liten ring, örhängen, eller en känslig armband, och en kvinnlig speldosa. Gåva alternativ för pojkar inkluderar en broderad näsduk, en plånbok set, och en penna eller skriva set.

Praktiska artiklar

Första nattvardKeepSake Gifts


Små barn har ofta praktiska saker som strumpor tråkiga, så ge dem något de kan använda men är också underhållande och representerar minnet av deras första nattvardsgång. Alternativen är ett örngott lock eller en filt broderade med en personlig eller religiöst budskap och bild, en graverad penna set, eller en vit broderad väska för flickor att bära radband och Bibeln till kyrkan, ett fotoalbum eller bildram fylld med fotografier av särskilda händelse, och bok märken för att hålla plats i deras massa bok och Bibeln.

Personifierade gåvor

Första nattvardKeepSake Gifts


Personifierade gåvor avslöjar eftertanke och planering tas i en gåva. De arbetar också bra för små barn får sin första nattvard, eftersom de gör att barnet känner exceptionella. Anpassa en gåva innebär också att mottagaren kommer att ha något att minnas det för evigt. Vissa objekt som du kan personifiera lätt vid en gravyr butik eller beställt omfattar nätet en bibel; en vägg kors, hänga för vägg eller duk; en smycken boxas, speldosa eller radband fall en komm docka med namn och datum broderat på klänningen, och tavelramar med uppmuntrande ord eller andra bilder eller ord meningsfulla för gåvan givaren och mottagaren.


Relaterade artiklar