Traditionell japansk tabun

December 18

Traditionell japansk tabun


Många japanska tabun är genomsyrad av idéer traditionella Japan. Till exempel, den japanska religion Shinto betonar renhet som ett sätt att skilja dig från föroreningar av anden. Renlighet är viktigt i rätt japanska samhället, och många traditionella japanska tabun direkt samband med en brist på renlighet. Andra tabun avser traditionella japanska vidskepelser.

Sjukdom Tabun

Även om de flesta japanska arbetsgivare ser dåligt på arbetstagare som ringer i sjuka för någonting men allvarliga sjukdomar, det finns ett antal traditionella tabun i samband med sjukdom. Det är OSNYGG och oförskämd att nysa eller blåsa näsan offentligt. Om du är synligt sjuka, bära en ansiktsmask offentligt. Detta ger intryck av att hålla bakterier från andra människor. Tvätta händerna och använda sanitiser ofta.

Personligt utrymme

Japanerna menar att ange någon annans personliga utrymme utsätter dem för bakterier och inkräktar på deras privatliv. Kommer i fysisk kontakt med en annan person är tabu, såvida du inte blivit nära vän med den personen. Du behöver inte skaka hand med andra; istället, du böja sig för dem. Inte lättvindigt beröra människor, även om de är kollegor eller kunder.

Pinnar Taboos

Även restauranger har typiskt västerländska redskap tillgängliga, de flesta japanska äta med pinnar. Traditionella japanska tabun innebär ätpinnar och renlighet samt ätpinnar och sjuka omen. Dela aldrig ätpinnar med någon; detta är mycket OSNYGG och felaktig. Om du inte vill använda de disponibla ätpinnar som restauranger erbjuder, köpa din egen par ätpinnar och bära dem i ett fall. Dessutom, aldrig hålla dina ätpinnar i maten för att hålla ätpinnar på plats. Detta är otur, och om ätpinnar är helt upprätt, representerar gesten död. Använd en chopstick hållare.

The Number Four

I den japanska "shi" betyder död, och det innebär också att antalet "fyra". Eftersom orden har samma uttal, japanerna anser fyra att vara ett omen om döden. Traditionella japanska tabun centrum på nummer fyra. Inte ge någon gåvor som består av fyra saker, såsom fyra böcker eller fyra bitar av frukt.


Relaterade artiklar