Hur man hittar ett sommarjobb som snickeri lärling

September 22

Hur man hittar ett sommarjobb som snickeri lärling


För studenter och andra som sysslar med utbildning, presenterar sommarsemester ett gyllene tillfälle att göra extra pengar, få ytterligare erfarenhet, eller bådadera. Arbete som praktikant snickare innefattar sågning längder av trä, borra hål, skarvar och limning tillsammans medlemmar. Om detta är den typ av arbete du vill, kan du njuta av ett sommarjobb som en snickerilärling.

Instruktioner

• Börja skriva brev till snickare under våren, för att ge dem tid att tänka på din förfrågan. Detta kallas för en spekulativ brev, enligt karriärer webbplats Prospects. Ge några detaljer om dig själv, inklusive ditt nuvarande jobb eller studieområde. Överväg att ta ett CV för att förklara mer om dina studier eller karriär hittills. Förklara att du söker en tjänst som snickeri lärling. Ange de ideala start- och slutdatum för tillfälliga lärlingsutbildning. Beskriv din nuvarande snickeri erfarenhet, om någon. Kom ihåg att lägga dina kontaktuppgifter.

• Telefon snickarna om tio dagar efter att skicka ut dina brev. Detta kommer att ge tid för breven att komma fram och för mottagarna att läsa och smälta innehållet. I varje enskilt fall, fråga om ditt erbjudande var av intresse. Var inte modfällda om de flesta snickare säger att de inte behöver en lärling eller kan inte råd med en vid den aktuella tidpunkten. Om du är villig att arbeta för ingenting - i syfte att få snickeri erfarenhet - förklara det här alternativet. Många snickare kommer att kunna använda ett extra par händer om de kommer gratis.

• Ordna att träffa någon snickare som är intresserade av att ha en lärling i sommar. Kanske en informell intervju skulle vara lämpligt. Om så är fallet, svara på alla frågor fullständigt och öppet, så snickaren kan avgöra om du kommer att passa inom ramen för hennes snickeriet. Träna villkoren för arrangemanget med snickaren, inklusive dagliga timmar, förväntade arbetsuppgifter och lön, i förekommande fall.

• Läs noga igenom någon formell avtal erbjuds dig - inklusive finstilta - så att den förmedlar korrekt information om dina muntliga avtal. Om så är fallet, underteckna och återsända avtalet och därvid acceptera villkoren för sommarlärlingsutbildning. Vässa dina mejslar och mentalt förbereda sig för att tillbringa sommaren som en snickerilärling.


Relaterade artiklar