Hur man håller glasögon på en baby

October 20

Hur man håller glasögon på en baby


Bebisar ibland måste bära glasögon för en rad medicinska tillstånd, inklusive brytningsfel som när- eller långsynthet eller korrigerbara frågor som en lat öga noterar Kidshealth hemsida. Hålla glasögon på ditt barn kan vara en utmanande uppgift, särskilt när ditt barn att vänja sig bära sina nya glasögon. Men det finns flera åtgärder du kan vidta för att göra glasögonen bär erfarenhet trevligare för ditt barn och hjälpa honom att bära dem framgångsrikt under hela dagen.

Instruktioner

• Se till att du har rätt ramar för glasögon. Ta ditt barn med dig att välja ramar och prova flera olika par av barnsäkra ramar. Välj ett par som ditt barn verkar bekväm i och har ramarna dimensionerade för att passa ditt barn på rätt sätt. Vid beställning glasen, begära att plastlinser placeras i ramarna för att förhindra brott och repor.

• Lägg en rem till glasögonen. När du har ditt barns glasögon, bifoga en glasögon rem på baksidan av hörlurarna för att göra det svårare för glasögonen att falla av huvudet och gör det svårare för henne att ta av dem på egen hand.

• Inför glasögonen till ditt barn när han är distraherad, såsom speltid eller matdags. Håll honom upptagen medan glasögonen är på och ta bort dem efter en kort tid. När han blir mer bekväm att bära dem, lämna glasögon på under längre tidsperioder.

• Byt ut glasögon på ditt barn när barnet tar bort dem. Om ditt barn tar tag i hennes glasögon och tar bort dem, lugnt hämta dem och placera dem tillbaka på, med ett kort uttalande som "hålla dina glasögon på" för att påminna ditt barn om vad som förväntas. Undvik att bli upprörd eller arg på ditt barn när hon tar bort hennes glasögon för att hindra henne från att ta bort dem för att få uppmärksamhet.

• Skapa en rutin som inkluderar ditt barns glasögon. Hjälp ditt barn lära sig när han förväntas bära sina glasögon genom att bygga sätta dem på och ta av dem i sin dagliga rutin. Till exempel, om ditt barn måste bära glasögon hela dagen utom när han sover, placera sin glasögonfodral bredvid spjälsängen och göra lyfter glasögonen en av de sista saker du gör innan du sätter honom i sängen. Sätt glasögonen tillbaka på ditt barn så fort du tar honom ut ur spjälsängen.


Relaterade artiklar