Hur man installerar ett badrum fåfänga med en granit bänkskivan

April 23

Hur man installerar ett badrum fåfänga med en granit bänkskivan


Granit badrum blir allt populärare. De kan installeras på alla fåfänga och kan bidra till att naturskönt på toaletten. En av fördelarna med en sten fåfänga topp, såsom granit, är förmågan att använda en undermount sink. Undermount sänkor inte bara ge fåfänga en mer strömlinjeformat utseende, de kan också hjälpa till att hålla disken ren, genom att ge dig möjlighet att skjuta skräp från disken i vasken. Så här installerar du en granit räknare på din fåfänga, installera diskbänken först.

Instruktioner

• Mät område där fåfänga kommer att installeras och hitta mittlinjen för avloppet. Avloppet bör placeras i mitten eller mitten av fåfänga, så när du mäter ut området, dela denna mätning i två delar och markera exakt mitt på väggen. Detta gör att du kan placera fåfänga ordentligt. Tänk på att granit bänkskivan kommer att hänga fåfänga med 1/2 tum på varje sida. Om du installerar fåfänga intill en vägg och har en fyllremsa, eller tunn träbit för att fylla gapet mellan fåfänga och väggen, kan du klippa fyllremsan med en bandsåg för att fylla i området under överhänget .

• Placera fåfänga på väggen. Se till att ryggen är tillgänglig för avloppsröret och vattenförsörjning. Om det behövs kan du använda en handhållen sticksåg att skära ut hål för VVS. Placera pusslet mot trä på nivå med vattenförsörjning och avlopp. Tryck sågen i en cirkel är tillräckligt stor för dessa bitar att passa igenom. Oroa dig inte om att göra cirklarna samma storlek, som VVS kommer att täcka dem.

• Vänd på granit bänkskivan upp och ned och installera kran. Använd en insexnyckel för att ta bort toppen av kranen, och tryck sedan kranen stjälkarna genom hålen. Byt kranen toppar och dra åt dem med insexnyckel.

• Kör en sträng silikon täta kring öppningen för sink utskärning. Silikon täta finns i en klämtub; bara köra en tunn linje av den runt öppningen så att diskbänkens kant kan sjunka in i den. Inte pressa alltför mycket på något område som trycket från diskhon planar det ut. Centrera diskhon över öppningen och tryck in den täta. Installera diskbänkens monteringsverktyg genom att tillämpa en sträng av epoxi bredvid diskbänkens kant på undersidan av granit och trycka bulten skaft i epoxi.

• Montera monteringsklämma på diskbänkens kant, intill bultskaftet, säkra den med epoxi. Vänta tio minuter för epoxi att ställa in och sedan bifoga klippet och bultskaftet genom att skruva bulten ned med en skiftnyckel. Dra inte åt bulten, eller det kan spricka granit.

• Testa passning granitskiva över fåfängan. Lyft upp på fåfänga och se till att det överhäng jämnt på varje sida, och att fåfängan inte behöver flyttas längre bort från väggen för att skapa en balanserad installation. Det bör vara en 1/2-tums överhäng av granit på varje sida, och en 1-tums överhäng i ryggen. Flytta fåfänga längs väggen som behövs för att passa.

• Använd en borrmaskin att skruva fåfänga på ryggen till en stud i väggen för att hålla den på plats. Om det behövs, använd en regeldetektor att lokalisera stud, flytta enheten längs väggen tills det visar att det har upptäckt en stud.

• Pressa en rad av silikon täta runt kanten av fåfänga. Se till att raden av täta är jämn, med några avbrott; granit planar det ut när det är på plats så det finns ingen anledning att täcka hela kanten. Lyft granitskiva på plats och låt den sätta sig in i täta. Låt silikon för att ställa upp till 24 timmar innan du installerar i diskhon sjön och upphakning kranen till vattenförsörjningen.


Relaterade artiklar