Hur man tar bort Lily Pollen från huden

April 17

Hur man tar bort Lily Pollen från huden


Lily pollen innehåller tung, fettlösliga gula eller orange pigment - snarare än vattenlösliga pigment - som lätt kan orsaka fläckar på kläder, tyger och eventuellt din hud. Även om det är inte alltför svårt att ta bort pollen från huden, förvänta dig inte att bara tvätta bort med vatten. Om du är allergisk mot pollen, ta bort det snabbt innan det sprider sig.

Instruktioner

• Blöt händerna med rinnande varmt vatten om pollen är på dina händer. Sedan gnugga handen eller tvål på båda sidor av händerna för att skapa ett lödder. Fortsätt att gnida båda sidor av dina händer i minst 20 sekunder. Skölj dem med rent, rinnande varmt vatten.

• Lödder tvål på dina rena händer och försiktigt tvätta alla pollen från ditt ansikte. Cup händerna tillsammans och fyll med vatten. Splash vatten i ansiktet för att skölja den ren. Upprepa vid behov. Håll ögonen stängda under detta steg så tvål och pollen inte komma in i dina ögon. Du kan också använda en tvål, fuktig och varm tvättlapp för att försiktigt torka av pollen från ditt ansikte.

• Kliv in i duschen med rinnande varmt vatten för att rengöra pollen utanför kroppen. Börja rengöring av pollen från huden på halsen och arbeta dig mot dina fötter. Skapa en tvål lödder med kropp tvål på en tvättlapp eller luffa och skrubba pollen från din hud med hjälp av cirkulära rörelser. Skölj tvål och pollen bort börjar på toppen av din kropp.

• Upprepa tvätta huden med en peeling tvål om regelbunden hand eller tvål inte helt ta bort pollen från huden. Använd en peeling tvål som är märkt som mild och finkornig (såsom en gjord av finkornig havregryn), särskilt om du inte regelbundet exfoliera huden. Välj en som innehåller en fuktighetskräm för att förhindra att huden torkar ut i processen. För att rengöra ditt ansikte, bara använda en som är märkt mild nog för ansiktet. Placera en ärta storlek mängd på en luffa eller peeling handskar och försiktigt gnugga huden i cirkelrörelser med början i toppen. Tillsätt mer tvål vid behov och skölj med rinnande varmt vatten.


Relaterade artiklar