Vad kaptenen på en krabba båt tjäna?

May 6

Vad kaptenen på en krabba båt tjäna?


Enligt Alaska Department of Labor, som arbetar som en krabba fiskare på en kommersiell fartyg är det farligaste jobbet i landet. Under de senaste 50 åren, enligt Alaskan Fish and Game avdelningen, miljarder pounds av kungskrabbor har fångats i Alaska vattendrag. Bredvid den röda laxen, röda kungskrabbor är de dyraste marina arter att fånga, och det mesta av krabbfiske sker i Alaska vatten.

Funktioner

Crab båt kaptener på stora kommersiella fiskefartyg är ansvariga för alla aspekter av att köra en sjösäker båt. Crab kaptener kräver särskilda kunskaper och lång erfarenhet före att bli ansvarig för att övervaka operationen. De måste känna till prime krabba fläckar, förordningar crabbing och sjösäkerhets protokoll. Crab båtar är begränsade till krabba kvoter för snö krabbor och kungskrabbor. År 2004, ett pund av kungskrabbor förde i £ 3.0.

Job Outlook och löner

Enligt US Department of Labor, Bureau of Labor Statistics, är jobbet utsikterna för kommersiella krabba kaptener förväntas minska, eftersom reglerna blir strängare och krabba kvoterna blir allt mer begränsad. Eftersom tekniken på krabba båtar fortsätter att förbättras, fler krabbor fångas i en snabbare takt, och detta kan leda till över fånga. Statliga regleringar genomförs för att möjliggöra naturlig påfyllning av krabba befolkningar att inträffa. Crab kaptener lider av hög personalomsättning på grund av den ansträngande aktivitet och vägtull crabbing kan ta över åren. Dessutom, krabba kaptener inte kan förlita sig på stadig årsinkomster och måste vara borta från nära och kära för långa sträckor åt gången. År 2008, Bureau of Labor Statistics publicerade lönestatistiken för krabba fiskare och kaptener. Den genomsnittliga fiskare, inklusive kaptener, tjänade 18.167 £ per år. De högsta inkomsttagare gjort över £ 29.854 per år. På grund av säsongsvariationer, de flesta av inkomst kaptenerna tjänar görs under sommaren och hösten säsonger. Under våren och vintersäsongerna, kan krabba kaptener komplettera sina crabbing inkomster med andra jobb.

Fördelar

Crab fartyg som inte behöver ge sina besättningsmedlemmar med minimilön, men de vanligtvis inte kan anställa någon yngre än 18. Lönen är vanligtvis baserade på aktier och andelar av den totala pounds av krabba som fångats under säsongen. En ny jungman eller "gröngöling" tjänar mellan 1 procent till 10 procent av den totala fångsten. Vissa krabba båt kaptener betalar en fast avgift till dessa nykomlingar, i stället för en procentsats. Crab båt kaptener kräva att deras jungmännen att köpa särskilda fiskeredskap på egen bekostnad, till exempel gummi jackor, rockar och stövlar. Kaptenen ger överlevnadsdräkter som på uppdrag av den amerikanska kustbevakningen.

Överväganden

Crab båt kaptener måste ha lång erfarenhet av crabbing, och mest arbetat som manskap som ungdomar. De måste kunna driva sina kommersiella fartyg, vet hur man värderar krabba krukor och förstå det inre arbetet i manövrering av fartyg. Krabba båt kapten betalar normalt för underhåll för krabba båt, kostnaden för utrustning och lönen för hans manskap. På grund av de rigorösa fysiska aktiviteter och hårda väderförhållanden, kan besättningen på en kaptens krabba båt lider av låg moral, fysiska skador, och spända relationer med däck kamrater. Crab båt kaptener tjänar ofta som domare, behandla fysiska skador, och upprätthålla moralen på krabba båt. Captains övervaka även hyra av alla däck personal. Crab båt kaptener måste känna till drift elektroniken om fiskeflottor, vet protokollet för radiokommunikation och federala regler. Kaptenerna har oftast diplom från gymnasiet eller GEDs och vissa är till och med tidigare kustbevakningen.

Expert Insight

Eftersom vädring av den populära Discovery Channel TV-serie, "Dödlig fångst," det har varit en ökande mängd intresset för krabbfiske i Alaska vatten. De extrema faran med krabbfiske har förts till nationell uppmärksamhet på grund av framgången av denna tv-show. Tittarna är mer bekant med de faror dessa fiskare uthärda att tillåta oss att njuta av dessa skaldjur godsaker.


Relaterade artiklar