Homeopatiska läkemedel för Feline njursjukdom

December 19

Homeopatiska läkemedel för Feline njursjukdom


Feline njursjukdom innefattar en grupp av medfödda och förvärvade katten njursjukdomar som alla kan leda till kronisk njursvikt, enligt Feline CRF. I vissa fall kan medicinering hjälpa till att kontrollera njurförsämring och fördröja uppkomsten av njursvikt. Vissa ägare administrera även homeopatiska medel för att stödja katt njurfunktion. Dessa åtgärder är mycket utspädda ämnen som innehåller spårmängder av en ursprunglig del.

Apis Mellifica

Apis mellifica är ett botemedel framställd från hela honungsbin. Att arbeta på länge haft homeopatisk teorin att bigift besitter helande krafter, har Apis mellifica använts för njurinflammation och fall där urin tryckta. Denna åtgärd kan användas som en del av en homeopatisk formel särskilt utformade för katt njursjukdom.

Belladonna

Belladonna, även kallad belladonnabär och djävulens körsbär, kan användas för att behandla smärta i njurar och urinledare, rören som leder från njurar till urinblåsan. Belladonna också kan användas för överdriven törst, som ofta kommer med felin njursjukdom. Belladonna åtgärd bör endast användas under homeopatisk tillsyn, eftersom fabriken i sig är giftig.

Berberis

Berberis, som också går under namnen europeiska berberis och gulsot bär, har en mängd olika effekter på njurarna. Botemedlet reducerar skarpa, plötsliga och stickande smärtor från njurar och urinledare, behandlar domningar i njurarna regionen och arbetar på den överdrivna behov av att urinera som kommer med katt njursjukdom. Berberis hjälper också smärta som strålar från njurarna till andra delar av kroppen. Liksom Apis mellifica, kan denna åtgärd köpas som en del av en homeopatisk komplex för katt njursjukdom.

Homeopatisk Complex

Minst en homeopatisk komplex för kattdjur njursjukdom kombinerar dessa tre åtgärder samt calcarea Carbonica, åkerfräken, Helleborus niger, Hydrastis canadensis, Juniperus communis, Natrum Muriaticum, Populus tremuloides och andra element. Denna formel kan köpas online. Ingen av dessa åtgärder bör användas ensam utan homeopatisk vägledning.

Varning

Homeopatiska medel är inte samma sak som växtbaserade läkemedel, och bara en skicklig homeopat bör behandla en katt med njursjukdom. De åtgärder är mycket utspätt att avlägsna det mesta eller allt av det ursprungliga ämnet, så att eventuella farliga nivåer av en förening har tagits bort, och hela växten eller ämne bör aldrig ges till en katt eller annat djur.


Relaterade artiklar