Hur man bygger en Tube Guitar Amp

June 24

Hur man bygger en Tube Guitar Amp


Bygga din egen gitarr rörförstärkare är ett bra sätt att få en trevlig klingande förstärkare utan att spendera alltför mycket. Rör har en karakteristiskt varm ton som solid state (transistor drivna) ampere brist, men de är ganska dyr. Att veta hur man bygger din egen gitarr rörförstärkare innebär att du kan skapa din förstärkare till din personliga spec och spara pengar. Tube kretsar är mindre komplicerad jämfört med mikro av halvledarbestyckade.

Instruktioner

• Bestäm vilken typ av röret gitarrförstärkare som du vill bygga. Du måste ta hänsyn till makten, högtalarstorlek, lagt till funktioner såsom reverb och chassi typ. Om det här är ditt första rörförstärkare självorganisering projektet, bör du gå för något grundläggande.

• Gå igenom ett schema. Schemat kommer att visa dig hur layout och montera kretsarna inuti förstärkaren. Det kommer också att guida dig när du väljer delar. De delar som du väljer måste vara förenliga med varandra, så använd schemat som en guide när du handlar.

• Hitta de nödvändiga delarna. Det finns två sätt att göra detta. Du kan köpa alla delar på en gång genom att få en förstärkare kit. Men om du har en mindre budget och mer tid att handla, är det möjligt att rädda en hel del av de delar du behöver från skrot. Chassit, högtalare och dämparna kan alla återvinnas från trasiga förstärkare eller från skrothandlare. Du bör få nya rör och ledningar.

• Förbered din verkstad. Du behöver en väl upplyst, väl ventilerat utrymme som har en kraftkälla för dina verktyg.

• Utforma layouten på chassit. Chassit är skåpet där delar kommer alla sitta. Om du har bärgat chassit, kanske du vill anpassa interiör för att tillgodose din egen amp design. Kontrollera att det finns ett utrymme för preamp och effektförstärkaren. Skissa en plan för dina egna referenser.

• Utforma det inre av förstärkaren. Dina tre huvudkomponenter är förförstärkare, effektförstärkare och högtalare. Den krafttransformator, katoder och motstånd är viktigt att fylla i kretsen. Följ schemat för att korrekt planera kretsen, men utforma interiör efter dina egna önskemål.

• Skruva dina komponenter i chassit. Se till att dina delar är ordentligt fastsatt så att de inte kommer att skramla när du spelar på hög volym.

• Wire ihop delarna med hjälp av lödkolv. Ta din tid med detta som fel i detta skede kan vara svårt att ångra. Din förförstärkare går in på ditt slutsteg, då din effektförstärkare går till högtalaren. De transformatorer, katoder och andra delar är belägna vid olika delar av kretsen beroende på den enskilda schematiska. När kretsen är klar och fast, sätt rören i sina slitsar enligt den schematiska. Tube förförstärkare och effektförstärkare kommer att ha platser för rören, så du behöver inte borra extra hål.

• Testa amp och när du är nöjd, bifoga ryggen.


Relaterade artiklar