När ska plantera en pion

February 17

När ska plantera en pion


Den bästa tiden på året att plantera pion beror på vilken typ av pion. Fyra typer av pioner existerar, av vilka tre är örtartade. Den andra är trädet pion, och hanteras på olika sätt. Plantering pioner vid rätt tid på året och plantera dem på rätt sätt hjälper dem frodas, producera vackra blommor i många år framöver.

Säsong

När ska plantera en pion


Kinesiska, gemensam och ormbunke blad är örtartade pioner. Bladen på dessa typer av pioner dör tillbaka i höst, och nya blad produceras varje vår. Dessa pioner bör planteras på hösten. Träd pioner är prydnadsträd som växer på samma sätt som andra prydnadsträd. De är lövfällande, vilket innebär att de förlorar sina blad på vintern, men Woody stammen och stjälkar kvar året runt. Plantera den här typen av pion helst mellan april och november, men början av april är att föredra.

Läge

När ska plantera en pion


Alla typer av pioner behöver full solexponering att frodas. Sex till åtta timmar eller mer i direkt solljus anses fullständig solexponering. Undvik att plantera dem nära till stora buskar, träd eller andra växter som kommer att konkurrera om vatten och näringsämnen.

Framställning

När ska plantera en pion


Förbered plantering plats i förväg. Till jorden till ett djup av 1 fot och blanda i kompost eller väl åldern gödsel. Jorden bör vara något sur med ett pH av ca 6,0. Har testats av din lokala länet förlängning kontor jord för att avgöra om pH behöver justeras före plantering av pioner. Följ deras rekommendationer för att justera pH före plantering.

Plantering

När ska plantera en pion


Växt örtartade pioner på ett djup som kommer att sätta "ögon" eller bladknoppar om 2 inches under ytan. Hålet ska vara mellan 12 till 18 inches djup och cirka 18 inches bred. Sätt ca 8 inches av lös fyllning smuts tillbaka i botten av hålet. Den lösa smuts under knölen kommer att underlätta rottillväxt. Placera knölen i hålet och försiktigt fylla på under, runt och över den med lös smuts. Se till att det finns mer än 2 inches av jord som täcker "ögon." Plantera träd pioner på samma sätt, men se till att hålet är djupt nog att rymma trädens rötter. Transplantatet union där pion ympas på grundstammar skall vara 5 till 6 inches under ytan. Den pion kommer så småningom att växa rötter egna i stället för att förlita sig helt på rotstocken. Vattna nyligen planterade pion noggrant och mulch dem till ett djup av 1 till 2 inches. Den kompost bör tas bort från örtartade pioner på våren, vilket gör det lättare för växterna att gro.


Relaterade artiklar