Felsökning en bakre cykelhjul som inte låser

March 23

Felsökning en bakre cykelhjul som inte låser


Quick Release cykelhjul har blivit standard på väg och mountainbikes och även vissa kryssare och komfort stil cyklar. Systemet gör det möjligt för ett hjul tas bort snabbt från ramen genom att släppa en spak på icke-drivsidan av hjulet, utan användning av nycklar eller specifika verktyg. Tyvärr, ibland snabba spännare och axlar vägrar att dra rätt, vilket leder till en stressande, farlig resa. Om snabbfrigör hjulet lossnar när du cyklar, eller kommer inte åt från början, felsöka problemet hemma innan du tar din cykel till butiken. Du kanske bara kunna fixa det själv.

Instruktioner

• Lossa snabbkopplingen Grillspett av hjulet på cykeln som orsakar problem genom att trycka ner spaken i "öppet" läge. Spaken bör vara en början lite svårt att röra sig. Om det inte är, kan problemet endast vara att den axel som inte är korrekt åtdragna. Vrid spett muttern på den högra sidan av hjulet medurs för att dra åt spett.

• Ta bort spettet från hjulet om åtdragning spettet inte hålla hjulet lossnar medan ridning. Titta noga där hjulets axel möter utsidan av ramens dropouts. Om axeln sticker ut förbi dropout, kommer det att behöva respaced av en professionell cykel mekaniker innan det kommer att skärpa ordentligt. Om axeln sitter inuti dropout ordentligt, ta bort hjulet från cykeln.

• Kontrollera att skräp, smuts, damm och rost på insidan och utsidan av båda ramens avhopp. Någon av dessa saker kan orsaka en snabbkoppling spett att kännas stram initialt och sedan slappna av när ridit. Rengör dropouts med en butik trasa eller handduk och en liberal mängd cykelrengöringslösning.

• Kontrollera anpassningen av ramen om rengöring av avhopp inte gör hjulet dra korrekt. Med användning av en uppsättning cykelram tänger, bestämma om bortfallet att hjulet sitter i är ur linje. De bör helst vara helt parallella med varandra. Om de inte är, böja dem i inriktning noggrant och försök att dra åt snabbspännare igen.

• Ta cykeln till din lokala cykelaffär som skall inspekteras om det efter kontroll av spett täthet och axelplacering och rengöring och inriktning av avhopp, hjulet fortfarande inte åt rätt. Ofta när ingenting fixerar annars en uppluckring spett, kan andra problem föreligger, till och med en bruten ram eller axel. Frågor som dessa bör behandlas av en professionell av säkerhetsskäl.


Relaterade artiklar