Hur att propagera tulpaner

November 9

Hur att propagera tulpaner


En fjäder perenn, tulpaner blommar i hundratals färger och kombinationer av färger. Människor har vuxit tulpaner i över 400 år. Lamporna behöver en period av kallt väder att regenerera och växa. När tulpanlök växer, bildar den små bulblets. Dessa små lampor växa till en mogen tulpanlök inom några år. När den nya lampan mognar, växer det samma typ av blomma som moder glödlampa. Tulip frön är inte pålitliga för att utveckla en tulpan trogen förälder.

Instruktioner

• Gräv upp tulpanlökar när bladen har dött tillbaka. Var försiktig när du gräva för att hålla skadan till ett minimum. Ta bort glödlamporna som har utvecklat bublets. Ta bort bladen från tulpanlökar.

• Skaka bort jorden från rötterna av tulpanlökar. Tvätta lökarna för att avlägsna eventuellt kvarvarande jord. Torka lökarna med pappershanddukar. Ställ lökarna på en torkskärm för två till tre dagar för att låta lökarna torka.

• Dra bulblets från moder lampan försiktigt för att undvika skador på tulpanlök eller förskjutningar. Använd en vass kniv för att separera bulblets, om så är nödvändigt.

• Täck nya lökar och utsatta delar av gamla glödlampor med svavelpulver. Svavlet håller lökarna från ruttnande.

• Plantera lökarna i trädgården under hösten. De nya lamporna kan ta två eller flera år att mogna tillräckligt för att blomma.


Relaterade artiklar