Lapptäcke Typer

December 18När många människor tänker på lapptäcken, de bild torgen i blommigt tyg sys ihop till block, och inte mycket annat. Medan täcken kan göras på detta sätt, är patchwork quiltning så mycket mer. Det finns massor av olika typer av filtar att göra, med farkosten verkligen blir en konstform i vissa fall. Med hundratals mönster i varje typ av täcke, är sorten nästan oändliga.

Medallion Täcken

Medallion täcken är ofta mästerverk täcken som gjorts för att visa upp en quilter talang och kompetens. Centrum av täcket är en stor fyrkant eller rektangel, ofta i en komplex konstruktion. Detta är omgiven av rad efter rad av pusslas blocken i ofta ökande intrikat. Hela täcke dras samman med hjälp av en enhetlig färgskala i hela pjäsen.

Sampler Quilts

Provtagnings täcke visar av många quiltning och hopsyende färdigheter, eftersom inga två block är desamma. Blocken i detta täcke ofta avskilda från remsor av tyg som kallas sashing, som medför att isolera varje kvarter från de andra. Vissa sampler täcken är relativt enkla, med 12 större quiltblock som utgör toppen. Andra, som Dear Jane täcke och bondens fru täcke, är mycket genomarbetade, med dussintals små block som utgör ett täcke mästerverk.

Amish Quilts

Amish täcken är kända inte så mycket för lapptäcke mönster som de är för den eleganta quiltning som håller dem samman. Amish är "vanliga" människor, bär bara mörka kläder i fasta färger. Deras täcken är oftast i samma tyger, även om vissa har ljusare fasta ämnen för accenter. Dessa till synes enkla geometriska mönster täcks i extremt komplicerade quilting mönster.

Friendship Quilts

Vänskap täcken började pioneer dagar när grupper av vänner skulle varje göra ett block för ett täcke, med plats i centrum för en tryckt känsla. Dessa kvinnor skulle ge täcket till en vän som rörde sig i väst, eller till en älskad predikant i samhället. Dagens vänskap täcken görs ofta av en quilter eller en liten grupp, och blocken ges till människor att skriva sina känslor och lyckönskningar på.

Akvarell Quilts

Akvarell täcken är en relativt ny typ av lapptäcke design. Storskaliga blommor tryckta tyger skärs i rutor och sys ihop med ett sinne för tonen och omfattningen av tryck i stället för vad trycket visar faktiskt. Resultatet är en gauzy seende design mycket som en scen sedd genom en regnig fönster.


Relaterade artiklar