Vad är tyngre: grädde eller mjölk?

January 30

Vad är tyngre: grädde eller mjölk?


Om du läser etiketterna på behållare av grädde i snabbköpet, kommer du att märka att vissa bär etiketten "tung grädde." Termen beskriver mejeriprodukten textur, inte dess vikt; termen "heavy cream" är en missvisande. En lika stor volym vispgrädde väger mindre än samma volym av helmjölk. Den tyngsta formen av mjölk - skummjölk - har de lägsta kalorier.

Volym och vikt

Att mäta vikten av olika sorter av mjölk och grädde kräver att veta hur mycket volym vätskan upptar. Ett pund av fjädrar väger lika mycket som ett pund av bly, men de två ämnena tar upp olika mängder av utrymme. Relationen fungerar på samma sätt för vätskor, alltför; en kopp skummjölk och en kopp vispgrädde fylla samma måttbägaren, men har olika vikter. Professionella bagare lita på recept vikt istället för volym eftersom vikter ge mer exakta mätningar från sats till sats.

Densitet

Ett uns av vispad grädde upptar en mycket större volym än samma grädde före vispning på grund av luften som visp inkorporerar in i den. Kulor av fett i vispgrädde agera i mycket på samma sätt som luftbubblor fördelade genom vispad grädde, minska produktens densitet. Den kemiska strukturen hos mjölkfett tvingar dem till mindre täta konfigurationer, vilket grädde att flyta ovanpå tätare, mindre fet mjölk.

Skimming och Homogenisering

Obehandlad mjölk från djuret kommer naturligtvis att skilja precis som alla blandning av olja och vatten gör. Innan forskare utvecklat processen för homogenisering att hålla mjölkfett i suspension, helmjölk krävs omrörning eller skakning för att emulgera den tillfälligt. Homogeniserad mjölk innefattar den naturligt förekommande fett i hela mjölken och håller det distribueras för den användbara livslängd för produkten. Lättmjölk har fått sitt namn från processindustrin först används för att skapa det: skumma flytande grädde i stället för att blanda det i mjölken.

Smak och konsistens

Även vispgrädde väger mindre än skummjölk, termen "tunga" gäller för produkten mun-känsla. Fettkulor i vispgrädde utspridda att belägga munnen och tungan, ger grädde en rikare och mer kvardröjande smak än helmjölk. I andra änden av spektrumet, låg fetthalt och skumma mjölk inte innehåller fett för att bära smaken av mjölken, dessa produkter har en ljusare känsla och smak trots väger mer än vispgrädde eller helmjölk. "Tunga" kan också hänvisa till kalorihalten; trots att ljusare på ett apotek skala, gör vispgrädde höga fettprocent mer kalori än skummjölk.


Relaterade artiklar