Typer av saltvatten växter

September 30

Typer av saltvatten växter


Nästan 80 procent av jorden är täckt med vatten. Människor kan endast använda cirka en procent av denna, men eftersom detta är den mängd färskt vatten finns tillgängliga för oss. Ninety-sju procent av resten av vattnet på jorden är saltvatten, och de återstående två procent fryses som glaciärer. Saltvatten leder till olika växt- och djurlivet än vad färskvatten. För akvarium entusiaster, kan de rätta salt vattenväxter vara avgörande för att upprätthålla akvariet.

RAKBORSTE

Även känd som målare och rsquoen; s borste eller sjöjungfru & rsquo; s rakborste, bosatt i rakborste anläggningen inom varmare delar av Atlanten. Rakborste, en form av alger med det vetenskapliga namnet Penicillus capitatus växer inom sandbäddar. Denna anläggning kräver vattendjup av 15 fot eller mindre för tillväxt. Dessutom behövs mycket ljus för plantan att växa, vilket är anledningen till att det är beläget i grundare vatten. Rakborste växter absorberar nitrater i vattnet. För reproduktion, algerna genererar löpare från stammen, som då avbryta och bli rotade i sanden.

Mermaid Fläkt

Mermaid fläkt växterna växer runt Västindien. Några är kända för att växa upp mot Bahamas region i Atlanten. Dessa växter njuta varmare vatten och kräver ingen beskärning. Kalcium lagras i sina vävnader, vilket är fördelaktigt för saltvattensakvarier. Fish undviker oftast äta sjöjungfrun fläktanläggning. Mermaid fläktanläggningar är relaterade till Halimeda växter, som också används i akvarium.

Maiden & rsquo; s hår

Även känd som sköldpadda gräs eller sköldpadda ogräs, jungfru och rsquo; s hår alger klassificeras i Codiaceae familjen. Maiden & rsquo; s hår växer i de flesta hav runt om i världen. Växten behöver ett medium mängd ljus för att överleva. Namnet på växten härrör från det faktum att det liknar knippen av hår. Maiden & rsquo; s hår alger kräver järn för att växa och är kompatibla med andra saltvatten växter. Emellertid är anläggningen giftig för fisk eftersom det innehåller ett giftigt ämne och därför fisk undvika att äta det.

Pengar Växt

Halimeda alger, även känd som pengar växter lever hela världen i saltvatten organ. Pengar växterna har sitt ursprung i Hawaii och är en del av Halimeda familjen av alger. Anläggningen kräver kalcium och järn för tillväxt. Kalcium är lagrad inuti vävnaden av anläggningen; på döden av en anläggning, förblir kalcium som sediment. Pengarna anläggningen kan växa bra med andra saltvatten växter eftersom det inte är en dominerande växt. Det kräver en måttlig mängd ljus för tillväxt. Pengar växter tål inte höga halter av nitrat, vilket gör dem kompatibla med nitratabsorberande växter. Fisk i allmänhet inte foder från dessa anläggningar.


Relaterade artiklar