Tips för att minska socker i dieter

April 15

Tips för att minska socker i dieter


Det är lätt att konsumera mer socker än du inser att det finns i många förädlade livsmedel och inte är märkt endast som "socker". Strängt taget, socker i bearbetade livsmedel är ofta märkta som majssirap, sockerrörssaften, farinsocker, melass, lönnsirap, fruktos, sackaros och även någon form av fruktsaft. Överväga alternativ, inklusive stevia, som inte innehåller några kalorier och är lämplig för diabetiker.

Identifiera socker i bearbetade livsmedel

Läs livsmedelsmärkningen för att lära dig hur mycket socker du konsumerar. Enligt National Health Service, de flesta barn och vuxna äter mer socker än vad som är hälsosamt. Kolsyrade drycker innehåller vanligtvis mycket socker. Istället överväga att dricka äkta fruktjuice och späda det med lika delar vatten. Utspädning är särskilt lämplig för små barn. Frukt socker som finns i fruktsaft och hela frukter inte beskatta bukspottkörteln vägen raffinerat socker gör.

Använd raffinerat socker alternativ

Förbered lågt socker kex, kakor, snabba bröd och bakverk i stället för att äta hög socker bakverk. Överväg att göra en fruktsaft minskning med kamning lika delar fryst apelsin, ananas eller päronsaft som innehåller endast äkta fruktjuice, och koka ner till hälften av sin ursprungliga beloppet. Använd denna fruktjuice reduktion i stället för socker i någon bakverket. Använd till exempel saft minskning i stället för en lika stor volym av strösocker i en bananbrödrecept. Justera de torra ingredienserna för att kompensera för förändringen i tjocklek av smeten. Fruktjuice skapar inte en plötslig stegring i blodsockret och kommer inte att uttömma bukspottkörteln, inte heller kommer det att öka risken för diabetes. Stevia, från Stevia rebaudiana anläggningen, är ett sötningsmedel för drycker såsom te, kaffe eller varm choklad.

Ät frukt, nötter och grönsaker

Suppleant sockerhaltiga livsmedel med frukt, söta grönsaker och andra näringsrika livsmedel. Byta ut munkar med äpplen, persikor, plommon, bananer och ananas. Ställ ut skålar med osaltade, rostade cashewnötter, mandlar, valnötter och solrosfrön i stället för godis. Hacka selleri i korta längder och fyll med sträng ost eller baka jams och sötpotatis och servera med vinbär eller russin. Tanken är att ersätta raffinerat socker, bearbetade livsmedel med fiberrik frukt, söta grönsaker och nötter.


Relaterade artiklar