Demi kock arbetsbeskrivning

May 22

Demi kock arbetsbeskrivning


Demi kocken är ibland också till som en linje kock eller en station kock. Demi kocken betraktas som en del av personalen som kök. Deras arbetsuppgifter som sträcker sig från matlagning till budgetering till utbildning av anställda.

Köks Ansvar

Demi kocken hjälper kock förbereda aptitretare plus kött och grönsaker för förrätter, samt hjälp med rätt presentation av maten. Demi kocken deltar också i att välja och utbilda nya kök personal. De måste följa och genomdriva hälso- och säkerhetsnormer i köket. Slutligen gör demi kocken säker på att varje kund serveras mat av hög kvalitet i rätt tid.

Företags Ansvar

Demi Kocken bistår med beställning av förbrukningsartiklar och kontrollera budgeten. Tillsammans med bankett manager, hjälper demi kocken samordna bankett händelser, och sedan menyplanering.

Förväntningar

Demi kocken förväntas älska matlagning och mat. De bör ha en hög nivå av renlighet, inklusive personlig hygien och i köket. Den demi Kocken måste ha god förvaltning och organisationsförmåga. Som arbetar i ett kök är en högtrycks jobb, måste demi kocken vara skicklig på att arbeta snabbt och effektivt under press. De måste också ha starka skriftliga, muntliga och kommunikationsförmåga.

Tidtabell

Demi chefs förväntas vara flexibla i sitt schema. De kommer ibland arbeta i roterande skift på någon timme på dagen eller natten. Som i de flesta restauranglägen kan demi kockar ibland måste vara framme på jobbet tidigare än planerat eller stanna längre i arbetslivet än vad som ursprungligen planerats. I denna typ av arbete, är det viktigt att vara flexibel och beredd att sätta in extra arbete när det behövs.

Bakgrund

Det är inte nödvändigt att ha en utbildningsbakgrund i måltidskunskap för att arbeta i ett kök. Men efter att ha en examen eller diplom i restaurang förvaltning, kulinarisk konst, mat och dryck ledning eller annan närliggande område är säkert bra. Det är också viktigt - men inte alltid krävs - att ha erfarenhet av att arbeta i ett kök med färska livsmedel.

Lön

Från och med maj 2010 är den genomsnittliga lönen för en demi kock £ 10.400 per år. Efter en kraftig nedgång under hösten 2009 har den genomsnittliga lönen ökat något och var fortsatt stabil.


Relaterade artiklar