Hur man drar en Tier Cake

October 10Differentierad kakor, ofta täckta med mjuk fondant, är en av de mest populära fest desserter bland dagens livsmedels smartare folk. Med antalet verkligheten TV-program ägnas åt fantastiska tårta mönster, är hem hobby bagare blir mer och mer ambitiös om att ta itu med dessa måltider sinande show-proppar. Ändå är en stegvis tårta ett stort projekt som inte kan lösas i blindo. En bra plan är att först dra ut din design så att du vet hur mycket av varje dekorera och bakning material du behöver. Här är några tips på hur man drar en grupp kaka.

Instruktioner

• Bestäm hur många portioner av kakan du behöver och vilken form du vill att nivåerna ska vara. Tier kakor kan lägga till upp till många portioner, så om du tjänar mindre än 100 personer, kanske du vill överväga en tårta med endast 2 nivåer eller 3 små, smala nivåer.

• Använd din dator för att söka efter en bröllopstårta uppgifter diagrammet. Välj vilken form du vill att dina nivåer att vara, och konsultera diagrammet för att bestämma hur stor en kastrull du behöver för varje nivå.

• Dra korrekt proportionerade mallar för toppen och sidan av varje grupp, och skissa dina designidéer. Skriv ner mätningar av pannan du kommer att använda för varje grupp. Använda miniräknare, linjal och kompass, om det behövs, rita konturerna av en proportionellt mindre version sett från både toppen och sidan. Upprepa detta för varje grupp så att du har en tom mall för varje. Använd en penna eller en penna för att rita i din arbetsplan på mallarna.

• Rita en proportionell sidovy av hur tårtan kommer att se ut när bakat. Nu använder din penna, linjal och kompass för att rita en sidovy av hur tomma tårta nivåerna ser ut när staplade. Detta är hur de flesta av partiets gäster kommer att se kakan. Använda inledande designidéer du drog i det sista steget, fyll i denna sidan med designelement som du hade i åtanke.

• Tänk på slutliga utseendet på din övergripande design, och göra nödvändiga ändringar i ritningen. Nu när du tittar på kakan från sidan, eftersom de flesta gäster kommer att stöta på det, hur din första design idé ser? Är det alltför trångt, eller är det saknas något? Visa det för dina kunder eller mottagarna av kakan, och be sina idéer. När du har kommit fram till de nödvändiga förändringarna, rita om sido- och toppvyer av kakan, och använda dessa för att planera det slutliga beloppet för utsmyckning material du behöver.


Relaterade artiklar