HSBC Bank Information

September 12

HSBC Bank Information


HSBC Bank, som dubbar sig "världens lokala bank" är en London-baserade finansiella institution vars många tjänster omfattar affärsbanker, investment banking, internetbanker och förmögenhetsförvaltning för hög förmögna kunder. Med cirka 8.000 kontor i 88 länder och territorier, HSBC tillhandahåller tjänster till företag med internationella kunder, företag med lokala kunder och marknader i utvecklingsländerna. Banken har cirka 220.000 aktieägare.

Historia

HSBC har sina rötter tillbaka till 1865, då Hong Kong och Shanghai Banking Corporation Limited bildades för att ge ekonomiskt stöd för ökad handel mellan Europa och Asien. Den steg till att bli den mest framträdande bank i Asien. HSBC ökade sin världsomspännande fotavtryck genom förvärv i USA och Sydamerika.

Recession påverkan på HSBC

Trots kollapsen på finansmarknaderna under 2007, HSBC stannade lönsam. Men bankens nettovinst på £ 4220000000 under 2008 utgjorde en nästan 70 procent nedgång från 13,3 miljarder pund 2007. Bank intäkterna sjönk till £ 89200000000 för ettårsperioden fram till 31 dec 2008 jämfört med £ 94500000000 föregående år.

Prestanda Förväntningarna Amid dåliga ekonomiska förhållanden

HSBC räknar dåliga ekonomiska förutsättningar för att negativt påverka bolagets resultat. Enligt bankens årsredovisning 2009 fortsatte tröghet i ekonomin kan bromsa efterfrågan från kreditvärdiga kunder, skada bankens befogenhet att låna från andra banker och påverka kapaciteten för HSBC kunder att återbetala lån. Banken räknar också med nya finansiella tillsynsbestämmelser för att skapa svårigheter för HSBC. Bank tjänstemän sade intäkter kan komma att minska på grund av politiska och ekonomiska omvälvningar i de länder där företaget är verksamt. Men banken anser att tillväxtmarknader i utvecklingsländer kommer att hjälpa HSBC återhämta sig från den ekonomiska nedgången.

Beste

HSBC har vunnit flera utmärkelser från publikationer i hela världen, inklusive den bästa konsumentinternetbanken - Global utmärkelse i november 2006 från Global Finance magazine och Best Emerging Markets Bank utmärkelse i juli 2008 från Euromoney, en brittisk publikation med fokus på bank och finans .

Climate Change Initiative

Under 2007 samarbetar banken med fyra miljöorganisationer för att bilda en £ 65.000.000 initiativ som syftar till att bidra till att bekämpa de negativa effekterna av klimatförändringarna. HSBC, tillsammans med grupper inklusive Earthwatch institutet och Smithsonian Tropical Research Institute, skapat alliansen att finansiera miljöforskning och utbilda HSBC anställda om klimatfrågor. Som en del av programmet, HSBC anställda samla in data och bedriva forskning med forskare.

Börs

HSBC aktien handlas över hela världen. Bankens aktier handlas på börserna i London, New York, Paris, Hongkong och Bermuda.


Relaterade artiklar