Är det OK för barn att ha nattljus?

February 3

Är det OK för barn att ha nattljus?


Natt-ljus används i många olika rum i hela huset, även i barnens sovrum. Även om det är inget fel med att ha en nattlampa i ett barns rum, det finns några frågor att tänka på innan du kopplar in någon natt-ljus i ett sovrum eller något annat rum i huset.

Säkerhetsljus

Vissa barn behöver den extra säkerhet på natten. När de vaknar eller behöver för att komma ur sängen för att gå på toaletten, de behöver att lite ljus för att se runt i rummet och se var de går. Den nattlampa är ett skyddsnät, så att säga, som kan eliminera eventuella osäkerhet om att sova i ett mörkt rum ensam.

Typer

Natt-lampor finns i flera olika typer. Om du inte vill att ditt barn att sova med en nattlampa som stannar på hela natten, kan du använda en rörelsedetektor ljus som tänds när ljussensorn upptäcker rörelse. På så sätt är rummet mörkt under sömnen, men tände tillräckligt bra när barnet får ur sängen för att gå. Andra typer av nattljus har en dimmer för att styra ljusstyrkan. Om du börjar på hög inställning och gradvis sänka ljustätheten med tiden, kan du kanske att avvänja ditt barn utanför nattlampa.

Säkerhet

Enligt den amerikanska Consumer Product Safety Commission, är åtminstone 10 incidenter rapporteras varje år omfattar bränder på grund av nattljus. Om en nattlampa som ansluts till ett uttag inte ligger bort från sängar och andra potentiellt lättantändliga material, kan en brand uppstå. Om nattlampa är nära sängen där en filt kan röra den, är det en potentiell brandrisk.

Rätt nattlampa

Använd nattljus med neon lampor, istället för nattljus som använder 7-watts glödlampor, för att förhindra eventuella bränder i barnets sovrum. Köp nattljus som har märket av godkännande som är laboratorie testas för brandsäkerhet. Soldriven nattljus kräver inte elektricitet. Solpanelen samlar solen under dagen och lyser i rummet på natten. Allt du behöver är ett soligt fönster där du vill placera sol plattan för att samla solenergi.


Relaterade artiklar