DIY Water destillation

April 12

DIY Water destillation


Destillerat vatten, framställd genom avdunstning vatten i ett läge och låta ångan kondensera på en annan plats där den uppsamlas. Detta förfarande fungerar bra om hantera orent vatten, havsvatten, eller andra mindre än önskvärda former av vatten. Görs på rätt sätt, är destillerat vatten fritt från mineraler eller föroreningar och är helt säkert att dricka. Särskilda system för destillering finns att köpa, men en hemmagjord systemet fungerar på samma sätt och är billigare att bygga.

Instruktioner

• Köp ett stort lager pott som har en löstagbar handtag på locket. Skaffa en som är minst 1 liter kapacitet, men en 2-liters är förmodligen bättre. Använd inte en aktie gryta med lock handtag som svetsas på. Tvätta grytan och locket i varmt tvålvatten.

• Stäng locket och ta bort skruven som håller handtaget på plats med en stjärnskruvmejsel. Mäta diametern på hålet i locket och få en ihålig hullingförsedd mässingsinpassningen av samma storlek. Den vanligaste storleken är 3/8 tum, men det beror på locket. Försiktigt skruva denna koppling i hålet så det är tätt mot lock metallen.

• Mata ena änden av en 3-fot, 3/8-tums diameter plast kylskåp vattenlinjen i hålet i beslaget. Passformen är ombonad, så tillämpa vissa kraft för att driva igenom så att ungefär 1/4 tum ligger under lockets insida.

• Placera den andra änden av vattenlinjen i en ren vattenkanna, panorera, kanna eller annan behållare. Placera detta annan behållare ca 2 meters avstånd från potten och något lägre för att tillåta gravitationen för att hjälpa i processen.

• Fyll krukan med vatten och föra den till en koka på spisen. Värm vattnet till en låg koka utan lock och låt den rulla i pannan i några minuter vid denna värme. När det är konsekvent kokning, placera locket med slang fäst över potten och kontrollera att den andra änden inte kommer att dyka upp i uppsamlingsbehållaren.

• Titta på slangen för att kontrollera att ånga från vattnet stiger genom röret. Om systemet är korrekt, kommer du att se det bildas kondens på insidan av röret. När ångan kyls i röret, omvandlar den tillbaka till en vätska och destillerat droppar vatten in i flaskan.

• Kontrollera kokande grytan efter cirka 15 eller 20 minuter för att se hur mycket vatten som finns kvar i potten. Öppna endast locket tillfälligt och sedan återförsluta. Stoppa processen om det är 1 tum eller mindre vatten kvar.

• Töm återstående vattnet och rengör potten, lock och slangen i varmt vatten innan de kokar igen för att avlägsna eventuella sediment kvar efter indunstningen.


Relaterade artiklar