Hur man fäster solida däck till en rullstol

April 16Veta allmänt underhåll och hur man gör reparationer till en rullstol är av yttersta vikt om du bor med någon som är beroende av en rullstol för rörlighet. En del av en rullstol som behöver mest underhåll på grund av förslitning-och-tår är däcken. Det finns flera typer av däck, och en av de vanligaste är den fasta däck, även känd som högtrycks eller snap-on däck. Dessa däck är notoriskt svåra att ersätta när slitbanan har slitits ner. Du behöver hjälp av flera verktyg för att få jobbet gjort.

Instruktioner

• Placera hjulet platt på ett bord eller arbetsbänk. Detta kommer att sätta dig på rätt position för att installera en fast däck. Att försöka göra detta på golvet eller någon annanstans kommer att vara att besvärlig när det gäller manövrering av stolen.

• Använd en oljebaserad smörjmedel runt kanten så att hela området där däcket kommer att installeras är smart. Solida däck är svårt att sätta på och den extra smörjning hjälper däcket glida på plats.

• Placera däcket på toppen av kanten och börja föra in däcket genom att snäppa in i hjulet.

• Fortsätta att föra in däcket runt hjulet med hjälp av en nyfikna verktyg för att lyfta upp däcket och knäppa den på plats. Du behöver nyfikna verktyg eftersom det kommer att vara nästan omöjligt att böja och sträcka fast däck med händerna för att passa ratten.

• Kontrollera hela hjulet för att se till att däcken har helt snäpps på plats. Använd din nyfikna verktyg för att knäppa några delar av däck som inte sitter i hjulet ordentligt.


Relaterade artiklar