Hur du gör din egen hårväxt lotion

May 7

Hur du gör din egen hårväxt lotion


Den gemensamma brännässla, Urtica dioica är hatad av många på grund av udden bladen kan tillfogar den intet ont anande trädgårdsmästare eller rollator. Men nässlor sägs vara en av de mest användbara och nyttiga växter som växer vilt i Europa och Nordamerika. Bladen är en näringsrik grönsak, kan hela anläggningen användas som ett medicinskt för att behandla många olika tillstånd, såsom matsmältningsproblem, blödning och som ett allmänt stärkande. Dessutom nässlor rot kan användas för att göra en hårvatten för att bekämpa effekterna av håravfall och mjäll.

Instruktioner

• Samla nässlor rötter. De växer bäst i fuktiga bördiga jordar så leta efter växter i skogen, på flodstränderna, vid kanterna av fält och i naturliga gräsmarker. Nettles växa mellan 2- och 4-feet tall och har gröna taggiga kanter blad, som växer parvis. Bladspetsen pekade och basen är hjärtformade. De är täckta med nästan osynliga små hår som orsakar hudirritation och rodnad vid beröring. Använd spackel försiktigt gräva ut rötterna från marken. Ungefär 4 eller 5 kommer att räcka.

• Ta bort stammen och lämnar så bara roten återstår. Skölj försiktigt detta för att ta bort jorden.

• Placera rötter i en stor kastrull och tillsätt vatten. Koka under 15 minuter. Låt svalna.

• Sila vätskan i skålen genom cheesecloth.

• Tvätta flaskan och häll den kylda lotion i den. Täta med propp eller lock.

• Använd som en hårbotten tonic dagligen för att bekämpa skallighet och mjäll. Häll lite av lotion i handflatan och massera in det i hårbotten. Låt torka.


Relaterade artiklar