Juridiska rättigheter När man bygger ett staket

October 17

Juridiska rättigheter När man bygger ett staket


Fäktning lagar är utformade för att skydda dem som vill bygga ett staket och de som måste uthärda stängslet när det är konstruerat. Båda sidor har lagliga rättigheter som inte kan ignoreras. Stater, städer har laglig rätt att skapa sina egna staket byggnad förordningar.

The Boundary

Villaägare har laglig rätt att bygga ett staket på sin sida av tomtgränsen utan samtycke från deras granne. Om det är möjligt, lämnar tillräckligt med utrymme på båda sidor av staketet för att hålla den utan intrång. De höjdbegränsningar av stängslet beror på kommunens föreskrifter. Villaägare kan begära tillstånd att bygga ett staket högre än kommun föreskrifter.

Walk The Line

Om man fastighetsägaren vill bygga ett staket på tomtgränsen, är hennes granne enligt lag skyldiga att betala för halva stängslet konstruktion i vissa stater och län. Om den andra grannen kan bevisa att ett staket inte kommer att öka värdet av antingen egendom, är han inte skyldig att betala sin halv. Har dock stängslet byggare fortfarande laglig rätt att bygga sin staket.

Material

Fastighetsägare har rätt att använda ett brett spektrum av material för att konstruera sina staket till en viss grad. Exempelvis kan staket innehålla taggtråd, men endast om taggtråden är en viss höjd från marken. Elektriska stängsel kan konstrueras, men de kan inte vara angränsande till en offentlig gångväg eller en grannes tomtgränsen. Kontrollera alltid lokala lagar innan bygga en hullingförsedd eller elektrifierade stängsel.


Relaterade artiklar