Vines för Green

February 8

Vines för Green


Växande vinrankor i ett växthus är ett bra sätt att få vinstockar började transplanteras utanför eller har en frodig fruktbärande vinstockar utan skadedjursproblem vanligtvis drabbar odlare av utomhus vinstockar. Att välja tillväxt en vinstock i ditt växthus innebär att välja en art som gör bra i växthus förhållanden med hög luftfuktighet och filtrerat ljus.

Vinrankor

En av de mer populära vinstockar att odlas i ett växthus är vinranka. Vinrankor har odlats i tusentals år för sin grönskande lövverk och, viktigast av allt, deras söta smak frukt. Vinrankor växa bra i ett växthus när de planteras utomhus och utbildade för att växa genom ett hål i växthus vid en tidig ålder. Den ökade fuktigheten och begränsad skadedjur störningar kan göra för en utmärkt skördeåret efter år.

Gurka

Gurkplantor är ett populärt val för växthusodling. De snabbväxande plantor som ger frukt under senare delen av året. Den höga luftfuktigheten och eliminering av predation av gnagare i ett växthus kommer att avsevärt öka din skörd. Gurkor trivs i varma temperaturer, så håll dem väl vattnas och låta dem njuta av värmen i ditt växthus.

Morgonstånd

Morning glory växter finns en mängd olika snabbväxande vinstockar typiskt odlas av husägare för sina färgglada blommor och frodig, skugga bärande vegetation. Detta gör dem idealiska för ett växthus, eftersom de kommer leden upp en vägg eller spaljé mot solljus och expandera för att passa området där de planteras. De njuter höga temperaturer och hög luftfuktighet, och kräver minimalt underhåll, med bara enstaka vattning och beskärning för att bevara hälsan av anläggningen.

Engelska Ivy

Engelska murgröna är en populär marktäckare, så mycket så att det faktiskt har blivit invasiva i stora delar av norra halvklotet. Odlas inomhus, men det kan göra för en grönskande, snabbt växande växthus vinstockar som snabbt kommer att växa för att täcka eventuella spaljé eller gitter du sätter i dess väg. Det betyder dock kräva betydande beskärning och underhåll för att förhindra den från overspreading och eventuellt orsaka skador på cement stiftelser och väggar med sina kraftfulla rankor. Det kräver minimal vattning, men konstant beskärning.


Relaterade artiklar