Hur man tar bort oljefläckar från Gardiner

October 23

Hur man tar bort oljefläckar från Gardiner


Olje fläckar --- oavsett om det är motorn eller matolja --- är svåra att ta bort från tyger som gardiner. Oljan vidhäftar till fibrerna i gardinerna och bara tvätta i tvättmaskinen kommer inte att ta bort fläckarna. Oljefläckar kan och kommer att förstöra utseendet på dina gardiner. Men innan du kasta färgade gardinerna i papperskorgen, prova några huskurer som framgångsrikt kan ta bort oljefläck och återställa utseendet på dina gardiner.

Instruktioner

• Placera gardinerna på ett plant underlag. Skrapa bort överflödig olja med plastsked och kasta i papperskorgen.

• Strö ett absorberande material --- såsom bakpulver, babypuder eller majsstärkelse --- över oljefläck. Tillåt det absorberande materialet för att sitta på gardinen under 15 minuter.

• Ta bort det absorberande materialet med klädseln kvarstad ansluten till vakuum. Alternativt kan du ta gardiner utanför och försiktigt skaka eller borsta absorberande material av med din hand.

• Applicera en kemtvätt lösningsmedel till en ren trasa. Blot --- inte gnugga --- olje fläcken med trasa. Börja vid kanten av fläcken och torka under förflyttning mot mitten. Fortsätt blotting tills du har tagit bort alla spår från gardinerna.

• Applicera en förbehandla fläckborttagningsmedel till gardinen. Låt fläckborttagnings att sitta på gardin för 15 minuter. Tvätta dina gardiner i kallt vatten som vanligt.


Relaterade artiklar