Den snabbast växande Klättrare & Vines

March 31

Den snabbast växande Klättrare & Vines


Vines är användbara i landskapet för att täcka spaljéer, gömmer fula utsikten eller klättra över en kal vägg. Du kan också tillät dem att växa fritt genom en rabatt. Vissa vinstockar behöver särskild vård och kan ta flera år att etablera sig, men de snabbast växande klättrare och vinstockar är lätta att hitta i de flesta plantskolor och plantskolor. Även om vissa vinstockar, såsom vilda druvor och kudzu är mycket snabbväxande, är de inte lämpliga för liggande användning.

Morgonstånd

Morning glory (Ipomoea purpurea) är en snabbväxande årliga vinstockar, och växer lätt från frö under frostfri tid på året. Blommorna av blått, rödbrunt eller vitt, beroende på sort, bloom på morgonen före lunchtid, men nära på eftermiddagen värmen. Morning glory ser bäst om planterade där den får morgonsol och skuggas på eftermiddagen. Bladen vissnar ofta allvarligt om de utsätts för hårda eftermiddagsolljuset, men rebound i morgon om de får tillräckligt fuktnivåer.

Coral Vine

Coral vinstockar (Antigonon leptopus) är en perenn som återvänder från marken efter frysning på vintern. Den har en dramatisk snabbväxande tillväxtmönster, växande 6 inches per dag i de rätta förutsättningarna. Det ger många rosa blommor längs stjälkar. Coral vinstockar används bäst på en berså, veranda eller mycket stora spaljé i stället användas som ett lock eller barriär, eftersom det inte växer tätt.

VILDVIN

Virginia Creeper (klättervildvin) är en snabbväxande inhemska vinstockar, bra för plantering i skuggiga platser. Även om det inte blommar, ger bladen vackra röda och orange lövverk i höst. En perenn återgår den under våren. Virginia Creeper är en attraktiv vinstockar som är hemma växer upp sidorna på en ek eller tall. Den växer inte tillräckligt tjock för att skada eller skugga en trädets blad.

Passionsblomma

Den snabbast växande Klättrare & Vines


Passions eller Maypop (Passiflora incarnata) är en perenn vinstockar som täcker allt det blir nära mycket snabbt under de varmare månaderna. Det är hemma i södra USA. Vissa främmande sorter finns som inte är så kallt toleranta som de infödda sorten så kontrollera kallt härdighet när man väljer en Passions vinstockar för din trädgård. Passionsblomman är lila eller blå blommor är 1 till 3 inches över och mycket vacker. Passions vinstockar är en viktig anläggning för att locka fjärilar.

Trumpet ranka

Trumpet creeper (trumpetranka) är en perenn vinstockar, hemma i USA. De stora rörformiga orange eller gula blommor är attraktiva för kolibrier. En snabbt växande vinstockar, kan det växa sina gränser inom några år. Men det är ett bra val för att täcka staket eller fula områden. Trumpet creeper är relativt underhållsfritt en gång etablerade.

Hyacinth Bean

Hyacint bönor (Dolichos lablab) har spikar av lila eller vita blommor beroende på sort. Det är en årlig vin i de flesta delar av USA. Dess breda blad och snabbväxande vana gör det till ett bra val för att täcka nästan vad som helst du vill täcka med en vinstock. Sent på säsongen, mycket attraktiva frökapslar följer blommorna.


Relaterade artiklar