Hur man berättar skillnaden mellan guld och mässing kedjor

June 6

Hur man berättar skillnaden mellan guld och mässing kedjor


Allt som glimmar är inte guld, men att tala om skillnaden kan vara knepigt. Vad kan se ut som en enkel guldkedja kan faktiskt vara mässing, en legering av 67 procent koppar och 33 procent zink. Båda är vackra att titta på, men det finns flera enkla knep för att berätta skillnaden.

Instruktioner

• Den enklaste (men visserligen inte helt vetenskapligt) sätt att berätta om en kedja är guld eller mässing är lukttestet. Gnid kedjan mellan fingrarna för flera ögonblick, tillräckligt länge för kedjan att värma något. Ställ kedjan ner, sedan lukta fingertopparna. Om det finns en något metallisk lukt, är kedjan inte guld. Om det inte finns någon lukt, du kedja är antingen guld eller täckt av ett extremt tjockt guld-plätering. Även om detta kan berätta om din kedja är guld, kan det inte nödvändigtvis bekräfta att kedjan är mässing.

• Genomföra en täthet. Guld är betydligt tätare, om 19,3 g / cm i motsats till 8,5 g / cm för mässing. Ett enkelt sätt att testa metallens densitet är att fylla en kopp till flödande med vatten, placera sedan kedjan i behållaren. Catch oavsett vatten spiller över och väger utspillt vatten. Ta kedjan; väga det separat. Dividera vikten av kedjan med vikten av utspillt vatten. Om kedjan är guld, kommer det att väga 19,3 gånger mer än vatten; Om kedjan är mässing, kommer det väger ungefär 8,5 gånger vattnet.

• Applicera en liten klick muriatic till en länk i kedjan. Om kedjan är guld, kommer metallen förblir oförändrade; om det är mässing, kommer kedjan att ändra färg eller splittras. Använd den här metoden bara om du inte bryr dig vad som händer med kedjan efter testet, eftersom resultaten är oåterkalleliga.

• Besök en erfaren juvelerare för att ta reda på om din kedja är mässing eller guld. Han kommer att ha know-how för att slutgiltigt avgöra om kedjan är guld eller helt enkelt en mycket charmig approximation.


Relaterade artiklar