Stilar av 1920 och 1930

November 5

Stilar av 1920 och 1930


1920 och 1930 var årtionden av förändring för Amerika. 1920-talet var en tid av rikedom och lyx, medan 1930-talet var en mer nykter tid när ekonomin sjönk. Varje årtionde har sina specifika mode stilar, men oavsett hur bra eller dåliga tider var. Både dag och kväll mode för kvinnor och män reflekterade samhällets förhållande till ekonomin och dess uppfattning om utvecklingen av samhället.

1920 Dressing Kvinnor

Kort hår gynnades under hela decenniet. Kvinnor som höll sina långa lockar drog tillbaka i nacken på halsen i en CHINJONG. Boy-liknande siffror var önskad form, och midjemått föll till höften. Hemlines gradvis gick upp mot mitten av 1920-talet, då den berömda "klaffen" ser vunnit popularitet, sedan fållar kom ner igen, med ojämna fållar gynnas. Långa halsband - i synnerhet, strängar av pärlor - var tillbehör till val, och tan eller kött färgade strumpor var populära. Röda läppar, mörka ögon, och pulveriserad hud avslutade 1920-talet feminint utseende.

1930 Dressing Kvinnor

Stilar av 1920 och 1930


Under 1930-talet kom mer feminina stilar tillbaka i form, med betoning på bröst, höfter och midja. Tyger skars på bias att hålla fast mjukt mot kroppen. Hår var i allmänhet fortfarande kort, men slitna med mjuka lockar på nacken.

1920 Klädsel för MänDe mest populära mode för arbetande män på 1920-talet var kostymen. Denna stil har förevigats av olika karaktärer som sträcker sig från Al Capone till F. Scott Fitzgerald. Män mode på 1920-talet var mycket influerad av idrottare och andra kända personer, som Charles Lindburgh. Män ville i allmänhet att se yngre och mer atletisk och gynnade smala vita skjortor under deras kostymer. Hattar som att köra mössor och fedoras var populära. Korta fett band bars för dagliga utseende, medan bowties var populära för kvällen slitage.

1930 Klädsel för Män

Stilar av 1920 och 1930


Efter den stora Wall Street kraschen på 24 Oktober 1929, ändrade konfektionsindustrin drastiskt. Det fanns mindre pengar för att köpa kläder, och Edwardian tradition att byta kläder flera gånger om dagen dog ut. Under det tidiga 1930-talet, var herrkostymer gjorts för att skapa utseendet på en stor överkropp, med breda axlar och smala midjor. Den dubbelknäppt kostym blev också populärt. Mörka tyger med fiskbensmönster var populära, som var pläd. År 1935, blev "London cut" kostym populär, med avsmalnande ärmar, höga fickor och knappar, och pekade, breda lapels flammande uppifrån. Den legendariska "Palm Beach" kostym, så småningom gjorde av GABARDIN, var också en höjdpunkt i 1930-talet män mode.


Relaterade artiklar