Hur man tar bort rostfläckar från Laminatgolv

June 26

Hur man tar bort rostfläckar från Laminatgolv


Laminatgolv är ett alternativ till dyrare lövträd och det har ett rykte om att vara särskilt slitstark och smutsavvisande. Laminatgolv kan få rostfläckar, om ett objekt lagras under lång tid och golvet är inte rengörs regelbundet. Lyckligtvis tar bort rost fläcken kräver lite ansträngning eller kostnad, förutsatt att du har rätt material för att göra jobbet effektivt utan att skada golvytan.

Instruktioner

• Förbered ditt golv för att skura. Fukta en mjuk svamp med varmt vatten och gnugga färgade golvet i mjuka, cirkulära rörelser för att avlägsna alla ytor damm eller smuts.

• Häll 1/4 kopp grädde av vinsten pulver i en stor plastbehållare. Tillsätt 2 msk färsk eller flaska citronsaft. Rör blandningen med en träslev tills du har en pasta. Om pastan är alltför torr, lägga till ytterligare citronsaft; Om pastan är alltför vattnig, lägga till ytterligare grädde av vinsten tills du har en bredbar konsistens.

• Använd en sked eller svamp för att applicera ett lager av pastan i rost fläck på golvet. Pastan bör helt täcka fläcken och vara tjock nog så att du knappt kan se rost genom pastan. Låt pastan blöt i fläcken för 30 minuter.

• Applicera slipskursvamp till pastan och skura golvet i mjuka, cirkulära rörelser att arbeta pastan i rost och lyft rost från golvet. Sluta skura när du tar bort rost.

• Fukta en ren disktrasa med varmt vatten och torka bort både pastan och rost med trasan. Torka golvet med en handduk eller pappershandduk.


Relaterade artiklar