Om att sälja silver bestick

January 24

Om att sälja silver bestick


Silver bestick är inte längre en häftklammer av bridal önskelistor. Ärva en uppsättning av silver bestick kan tyckas mer av en börda än en fördel när du faktor i den nödvändiga polering för att hålla den vanära fritt för Thanksgiving middag. Sälj dina silver i stället. Även om det inte kan vara så många ställen att gå att sälja silver som guld, de existerar. Av särskilt intresse är antika silver, vintage silverföremål och silver bestick. Att hitta rätt ställe att sälja silver bestick kan vara svårt om man inte vet vart man ska vända.

Instruktioner

• Forskning bestick. Kolla böcker och källor på nätet som är specialiserade på silver bestick. Skriv ner så mycket information som möjligt. Viktiga punkter att ha till hands inkluderar mönsternamn, tillverkare, ursprungsland och ålder. All ytterligare information kommer också att vara till hjälp. Du kommer att vara i en bättre position att bedöma inköps erbjudanden eller sätta ett pris om du vet vad du har.

• Undersök din silver med ett förstoringsglas för att avgöra om bestick är ren eller vägt silver. I de flesta fall kan detta bestämmas genom märken på silvret själv. Men om det inte är av någon anledning, kom ihåg att viktade bestick i allmänhet har en synlig söm runt handtaget. Sömnads indikerar att en annan metall gör upp i mitten av bestick. Medan många platser kommer att acceptera både rent och vägt silver, kommer det belopp som betalats för varje skiljer sig åt. Det är därför viktigt att ha en uppfattning om hur mycket du kan förvänta dig i båda fallen.

• Räkna bestick att göra vissa exakt vad som finns på sidan. Skriv ner antalet bitar som finns i varje bestick typ, notera eventuella saknade bitar. Spela även typ och antal special servering bitar.

• Bestäm om du vill sälja bestick eller om du är villig att förpassa det. Vissa webbplatser köpa direkt medan andra helt enkelt förpassa. Det finns några platser som gör både och. Avsändande bestick har potential att få ett högre pris än en regelrätt försäljning; dock att beroende på någon som letar efter den på den exakta tiden den blir tillgänglig.

• Sälj på nätet till en köpare som kommer att hålla bestick intakt, till exempel en privat samlare på en auktion webbplats, eller till ett företag som säljer bestick till individer. Dessa företag, som Silver Samla, sälja silver, silver och tenn bestick samt antika, vintage och avvecklade silverföremål. Slutföra sina formulär online så detaljerat som möjligt och skicka in det. Någon från bolaget kommer att svara så fort som möjligt med ett erbjudande och information om hur man går vidare med försäljningen.

• Besök en tegel och murbruk juvelerare eller antikhandlare. Juvelerare, handlar kommer att undersöka silver på plats och erbjuda ett pris. Även om de inte gör ett förvärvserbjudande, kan de ha möjlighet att berätta mer om din bestick. Vissa juvelerare, som Arnold Jewelers, har online försäljnings alternativ också.

• Kontakta en fin metaller återvinnare, liksom Grön för guld, Cash för Silver, Cash för Silver USA eller Gold Kit. Fyll i formuläret på den här platsen. Fyll deras online-formulär och e-post i silver enligt anvisningarna. Om den godkänns, kommer betalningen skickas enligt specifikationer som fastställs av säljaren.


Relaterade artiklar