Hur man använder bankomaten

June 7

Hur man använder bankomaten


En sedelautomat, eller ATM, är ett bekvämt sätt att snabbt göra kontantuttag och andra banktransaktioner, såsom insättningar och balans förfrågningar. De flesta banker har bankomater placerade inuti eller utanför. Vissa bensinstationer, livsmedelsbutiker och köpcentra har också bankomater. Maskinerna kommer att visa steg-för-steg-instruktioner om hur du slutför dina transaktioner.

Instruktioner

• Kontrollera nätverks logotyper som finns på baksidan av din bank, kredit, EBT eller betalkort. Bankomaten kommer att ha en lista över godkända nätverks logotyper publiceras på maskinen. Jämför logotyper på både kort och bankomaten för att säkerställa att ditt kort kommer att fungera. Om logotypen på kortet inte är noterat på maskinen, måste du hitta en bankomat med samma logotyp noterat på baksidan av kortet.

• Sätt din ATM-kort i det angivna området. Se till att du sätter in kortet i bankomaten korrekt eller maskinen kommer inte att acceptera det. Ett diagram som visar det rätta sättet att sätta in kortet visas på maskinen. Vissa bankomater kräver att du dra ditt kort.

• Välj det språk som du vill ha den information som visas. Bankomater erbjuder flera språkval. De mest populära alternativen är spanska och engelska.

• Använd knappsatsen för att ange ditt personnummer, eller PIN-kod och tryck på "Enter". Du borde ha valt en PIN-kod när du aktiverade ditt kort. Vissa kredit- eller betalkort företag posta din PIN separat av säkerhetsskäl. En PIN-kod krävs för att börja uttagsautomat transaktioner.

• Välj en transaktion och trycka på "Enter". Många transaktionsalternativ finns på de flesta bankomater, såsom återkalla, deposition, balans förfrågan och överföring. Om du väljer återkalla, måste du ange en dollar belopp. De flesta bankomater kan du dra tillbaka dollarn belopp i steg på £ 13 ($ 20, £ 26, £ 39). För en balans förfrågan, kan du välja alternativet att ha det belopp som visas på skärmen eller en tryckt kvitto. Överföring och inlånings instruktioner visas på skärmen också.

• Vänta medan bankomaten hanterar transaktioner. De flesta transaktioner sker inom några minuter.

• Ta dina pengar från maskinen. Om du gör en insättning, sätt din insättning kuvert enligt anvisningarna. De flesta banker har kostnadsinlånings kuvert vid bankomaten. Insättningar gjorda på vardagar kommer inte uppdatera eller vara tillgängliga för tillbakadragande till slutet av nästa arbetsdag. Fredag ​​och helg insättningar kommer inte uppdatera förrän i slutet av dagen måndag.

• Välj om du vill ha en annan transaktion. De flesta bankomater visa frågan på skärmen och du måste välja "Ja" eller "Nej".

• Välj om du vill ha ett kvitto skrivs ut när du är klar med alla transaktioner. Ett kvitto är verifiering av transaktioner för dina personliga rekord.

• Ta ditt kvitto, om så önskas. Ta din ATM-kort, om du har satt in kortet i början av transaktionen.


Relaterade artiklar