Bra ordbok platser för barn

April 19

Bra ordbok platser för barn


Bra ordbok platser för barn är ganska lätt att hitta. Men ingen av de mest framträdande som är bra för brittiska barn. Amerikansk engelska och kulturella representationer är användbara men inte perfekt. Några stora brittiska utgivare av tryckta ordböcker anammat möjligheterna till digitala medier relativt sent på dagen. Det finns utrymme för en interaktiv, roligt, original, auktoritativ online-lexikon speciellt framtagen för barn.

Tillgänglighets

Enligt Oxford University Press, bör en bra ordbok för barn utformas speciellt för barn. Det bör vara tillgänglig för yngre läsare och har förklaringar och definitioner som gäller för dem. Oxford University Press är en bra ordbok webbplats för barns ordböcker, men i maj 2013 är de inte på nätet. Men deras råd om barnvänliga text gäller för online-lexikon för. De måste ha relevant innehåll och använda ordförråd specifikt för yngre läsare, inte bara skäras ned versioner av vuxna ordböcker.

Kul att använda

Barn svarar på humor, spel, tecknade serier och en rolig syn på lärande. Enchanted Learning har gott om tecknade serier och hjälp illustrationer, men det har mycket stora sidor. Barn kan lätt gå vilse bland allt innehåll. Merriam-Webster ord Central har en mindre mängd innehåll per sida. Förutom att vara ett lexikon, erbjuder även roliga spel för att utveckla språkkunskaper.

Utbildnings

Huvudsyftet med en online-lexikon för barn utvecklar ordkunskap. En medvetenhet om kraven i den nationella läroplanen och motsvarande dokument för Skottland och Irland är önskvärd. Wordsmyth har en specialversion av sin ordbok för barn - Wordsmyth Kids - men på andra ställen hänvisar till "övre elementära kvaliteter" som är tillämplig på amerikanska skolor. Vidare bör en bra ordbok plats för brittiska barn använder brittisk engelska stavningar inte amerikansk engelska. Enchanted Learning har användarvänliga karikatyrerna men använder amerikansk engelska stavningar som "färg" i stället för "färg."

Annat

Bra ordbok platser för barn bör inte innehålla olämpligt innehåll. Detta inkluderar reklam, av vilka några kan vara störande för barn. Online ordböcker i Cambridge University Press är inte särskilt riktar sig till barn, men de har flera versioner, inklusive Cambridge Learner Dictionary. Långa sidor, tätt packade med text och länkar, kan vara förvirrande för unga sinnen. På samma sätt kan liten text vara svårt för barn vars brev diskriminering kompetens har ännu inte fullt utvecklade.


Relaterade artiklar