DIY Liten Ånga Panna

September 6

DIY Liten Ånga Panna


En ångpanna eller ånggenerator, använder vatten och en värmekälla för att avge ånga. Värmen lämnar ett rör och sedan reser till ett annat rum där det kan användas för att driva utrustning, ren, värme eller kompletta andra funktioner. Ångpannor används där det krävs källor ånga. Pannan kommer i mobil form, såsom den som används för tåg ånga och andra ångdrivna fordon. Pannan är en nödvändig del av en ångmaskin.

Instruktioner

• Beställ en tunga gjutjärnskärl och skorstenen och kan från ett metallgjuteri. Bör tillverkas Skorstenen och kärl och levereras som separata delar.

• Sätt i T-röret ligger vid foten av din skorsten i inloppsventil vid sidan av fartyget. Diametern inloppsventilen kommer att vara något större än diametern hos T-röret. Gnugga kemisk rörtätning på utsidan av T-röret. Tryck skorstenen tills T-rör är helt införd i inloppsventilen fartyget. Du kan behöva rotera skorstenen att driva T-röret helt i kortplatsen.

• Täta T-rör med teflontejp genom att linda den runt fästområdet.

• Bygg din panna ugn genom att föra in skruvarna i dina gängade hål på innerväggen av din ugn fack med en mekanisk nyckel. Hand skruva basplattorna på bultarna. Basplattorna genererar värme i ugnen.

• Montera avloppet genom att tillämpa kemisk rörtätning på den gängade delen av stål reducering. Skruva fast förminskningsstål på botten av pannan fartyg med rörtång. Seal din Reducer på plats med teflontejp. Skruva stål armbåge i reduktions med rörtång. Skruva en bit av 4-tums rör till armbågen med dina händer. Täta bilagor med kemiska tätningsmedel på gängorna. Vira teflontejp på utsidan av varje fästarea. Skruva fast 5-tums kopparrör till det rostfria stålröret med händerna. Täta fästområdet med tätningsmedlet och tejp. Röret kommer att bära din överflödigt vatten från pannan. Den andra änden av röret kommer att fästa till ett utloppsrör eller någonstans som kan frigöras i vattnet.

• Sätt din brons säkerhetsventil på toppen av din pannans fartyg med metall skruvar och din Phillips-skruvmejsel. Säkerhetsventiler kan köpas från industriella leverans butiker.

• Applicera kemiska tätningsmedel på gängorna på den andra stål reducering. Skruva fast reducerings på ventilen med rörtången på toppen av kärlet kupolen. Täta alla nya bilagor med teflontejp. Skruva den andra armbågen på reduktions med rörtång. Skruv en ände av den andra 4-tums stålrör till reduceraren. Anslut den andra änden på byggnadens huvudvärmeledning. Din pipa kommer att transportera ånga från din ugn till värmeledningen. Linjen kommer att distribuera värmen till radiatorerna. Täta alla bilagor med kemiska tätningsmedel och teflonband.

• Skruva din gummi spolning till bottenutloppet på pannans fartyg med händerna. Täta fäst med teflontejp och kemiska tätningsmedel. Kör din slang från ugnen till din ugn vattenförsörjning.


Relaterade artiklar