Ingredienser gurkmeja pulver

August 6

Ingredienser gurkmeja pulver


Gurkmeja är en krydda som kommer från roten av Curcuma longa, som är en växt i samband med ingefära familjen. Flitigt i indiska och södra asiatisk matlagning för sin subtilt bitter smak, är gurkmeja pulver en nödvändig ingrediens i curry och är känd för sin djärva, rostig-gul färg. Vissa kryddor blandas med syntetiska färgämnen för att öka deras färgton, men både färg och smak av pulveriserad gurkmeja är 100 procent naturliga.

Gurkmeja

Gurkmeja pulver är den pulveriserade roten av Curcuma långa anläggningen. Roten är täckt av en fibrös brun, barkliknande hud, men köttet av roten är en levande gul-orange färg. Gurkmeja är mycket lik ingefära. Det är mycket fiber och svårt att skära samtidigt i rotform. Gurkmeja pulver görs genom att långsamt dehydratisera rot i en temperaturstyrd miljö som reglerar både värme och fuktighet. Som roten torkar, fintandad rivjärn bryta ner gurkmeja i mindre och mindre korn medan bitar av roten ständigt upprörd av stora maskiner. När roten är helt uttorkad, de torra rot bitar skakas och tvingas genom en sikt, som är en finmaskig sil. Nätet är så bra att när gurkmeja roten passerar helt, omvandlar den till ett pulver. Detta pulver vägdes sedan ut, flaska och levereras till livsmedelsbutiker och bönder marknader.

Färgämne

Även gurkmeja är naturligt ljus i färgen, kommer vissa företag som producerar lägre kvalitet gurkmeja pulver lägga konstgjord färgämne till sin produkt. Dålig kvalitet gurkmeja kommer att producera dålig kvalitet färg. Kontrollera alltid ingrediensförteckningen för att se till att krydda du köper är 100 procent gurkmeja pulver och ingenting mer.

Fyllmedel

Tyvärr har vissa livsmedelsföretag är villiga att offra kvaliteten på sina produkter för att spara några pennies. I sällsynta fall, kommer kryddor såsom gurkmeja pulver har fyllmedel tillsätts till dem för att sträcka ut den kvantitet av kryddan, vilket i sin tur sänker kvaliteten. Fyllmedel, såsom majsmjöl och mjöl tillsätts på sällsynt tillfälle att gurkmeja pulver. De stora dagligvarukedjorna undviker ofta matleverantörer som späda sina kryddor med fyllmedel, så för att undvika att köpa en sämre gurkmeja pulver, handla på välrenommerade livsmedelsbutiker, indiska marknaden och andra pålitliga matleverantörer.


Relaterade artiklar