Hur man städa upp efter skabb hos hundar

October 16

Hur man städa upp efter skabb hos hundar


Skabb, eller skabb, är en hudsjukdom som orsakas av ett kvalster som kallas Sarcoptes scabiei. De kvalster gräver i hundens hud för att lägga ägg och kan orsaka intensiv klåda och allergiska reaktioner. Den mite överförs från hund till hund och din hund kan lätt dra ihop sig skabb från en annan smittad husdjur. Den goda nyheten är att skabb kvalster som infekterar hundar vanligtvis inte föredrar mänskliga värdar, och de flesta skabb infektioner hos människor resultat från människa till människa överföring. Gör så grundlig jobb som möjligt när städa upp efter att du har befria skabb från din hund.

Instruktioner

• Kläm fast hundens päls kort och bada hunden med en bensoylperoxid schampo och tillämpa ett dopp eller utvärtes behandlingar såsom amitraz och selamektin. Applicera skabb behandlingar för att smittade hundar konsekvent och enligt anvisningar tills alla tecken på infektion är borta.

• Vakuum mattor, möbler, draperier och madrasser noggrant och installera en högeffektiv partikel luft (HEPA) filter för att förhindra luftburna allergener som orsakas av kvalster partiklar. Mop golv två gånger dagligen med varmt vatten och ett lock full av blekmedel eller vinäger.

• Använd handskar vid hantering av tvätt och smittade sängkläder och tvätta allt material i varmt vatten som är minst 48.9 grader i minst 10 minuter och torka helt vid hög värme. Omfattar madrasser och stoppade möbler med plastbeläggningar kan hjälpa till att förhindra reinfestation av kvalster och minska allergener som produceras av kvalster.

• Täta strukturella startpunkter i ditt hus, såsom luckor runt stiftelsen, dörrar, fönster och ventiler, med polyuretan fog- eller helt enkelt genom att fylla luckorna med stålull. Att upprätthålla en växt-fri kant runt grunden för ditt hus kommer att bidra till att minska kvalster populationer.


Relaterade artiklar