Kan IE8 Kör JavaScript Som IE7?

August 3

Kan IE8 Kör JavaScript Som IE7?


Ett inslag i Internet Explorer 8 som webbutvecklare har kommit för att njuta av är dess förmåga att växla fram och tillbaka mellan IE7 och IE8 rendering standarder. Men det finns missuppfattningar om hur IE8: s kompatibilitetslägen hantera JavaScript.

JScript Motor

Medan de flesta populära webbläsare stöd för JavaScript, använder Internet Explorer Microsofts egen version av ECMAScript kallas JScript. IE8 lanserades med stöd för en ny version av JScript som inkluderade ändringar att göra det mer standard kompatibel. Detta gjorde det lättare för programmerare att skriva olika webbläsare kod, men skillnaderna mellan IE8 version 5.8 av JScript och IE7 version 5.7 infördes problem för programmerare som vill göra sin kod arbete i båda versionerna.

Internet Explorer Document Lägen

Lösningen Microsoft tagit fram var att erbjuda flera dokumentlägen i IE8. Innan gör en sida, kontrollerar IE8 första dokumentet läget definieras antingen genom webbsidan eller webbläsaren. Dokumentet läget avgör vilka regler som webbläsaren följer. Om dokumentet läget är "IE7 Standards," till exempel, emulerar det IE7 s renderingsmotor och JScript motorn.

Definiera en sidas läge Dokument

En webbutvecklare kan välja att definiera en lämplig handling läge inom själva sidan genom att lägga till en metatagg som följande: <meta http-equiv = "X-UA-Compatible" content = "IE = EmulateIE7">

Avlusning JavaScript Inom IE8

Utvecklare kan också ändra dokumenttypen att testa olika versioner av JScript tolkning med hjälp av utvecklingsverktyg i IE8. Om du trycker på F12 i IE8 kommer att öppna upp utvecklingsverktyg och dokumentet läget kan ändras genom lämplig listrutan.


Relaterade artiklar